Rusza Festiwal Włoskich smaków!

Strona główna » Blog » Rusza Festiwal Włoskich smaków!

Rusza Festiwal Włoskich smaków!

Wielbiciele kulinarnych podróży podczas jesiennych miesięcy mogą cieszyć się smakiem dań ze słonecznego południa Europy. Kusząca niezwykłą kompozycją warzyw, serów, pysznych wędlin i aromatycznych przypraw kuchnia włoska zagości w naszych domach nie tylko podczas urlopu. O zdrowe i pyszne przygotowanie dań ze słonecznej Italii zadbają przyprawy Kamis z limitowanej linii, która została zaplanowana na jesień. Nowe produkty Kamis to cztery mieszanki przyprawowe: Przyprawa do Spaghetti Carbonara, Przyprawa do Spaghetti Bolognese, Przyprawa do pizzy sycylijskiej oraz Przyprawa do Pomidorów. Odpowiednio dobrane proporcje mieszanek przypraw sprawią, że bez problemu samodzielnie przygotujemy tradycyjne włoskie dania.

W nowej ofercie produktów Kamis znajdują się przyprawy i zioła niezbędne do przygotowania prawdziwych włoskich specjałów. W oparciu o tradycyjne receptury przygotowaliśmy specjalną linię produktów dla wielbicieli dań ze słonecznej Italii. Mieszanki przypraw zawierają naturalne zioła i przyprawy o intensywnym aromacie. Różnorodna oferta smaków sprawia, że każdy znajdzie w nowej ofercie ulubioną włoską potrawę opartą na prawdziwie włoskiej recepturze.

Kamis- BOLOGNESE- RGB

Przyprawy do Spaghetti:

Przyprawy do Spaghetti Carbonara i Spaghetti Bolognese to linia mieszanek przyprawowych umożliwiająca samodzielnie przygotowanie prawdziwych włoskich dań z makaronem.

Przyprawy do Spaghetti Carbonara

Oryginalny smak jednego z najpopularniejszych włoskich sosów Carbonara otrzymamy, dzięki dodaniu do potrawy tej mieszanki. Zawiera ona m. in.: cebulę, czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz biały, bazylię i tymianek. Intensywnie ziołowy sos w połączeniu z wędzonym boczkiem, podkreśla włoski charakter dania. Proste w przygotowaniu spaghetti będzie smakowało całej rodzinie.

Przyprawy do Spaghetti Carbonara Kamis 15 g (torebka) Cena rekomendowana: 1,99 zł

Przyprawa do Spaghetti Bolognese

Spaghetti jest bardzo lubianym w Polsce daniem, serwowanym zarówno podczas spotkań towarzyskich jak i rodzinnego obiadu. Sekretem wspaniałego smaku sosu jest mieszanka przypraw, która zawiera m in.czosnek, oregano, szczypiorek, bazylię, natka pietruszki, płatki słodkiej papryki i chili. Makaron z gęstym sosem z przyprawami, świeżymi pomidorami oraz mielonym mięsem to prawdziwa uczta dla wielbicieli włoskich specjałów. Spaghetti Bolognese zachwyci wspaniałym pomidorowym aromatem i tradycyjnym smakiem włoskiej potrawy.

Przyprawy do Spaghetti Bolognese Kamis 15 g (torebka) Cena rekomendowana: 1,99 zł

Przyprawa do pizzy sycylijskiej

Najlepsza pizza to kompozycja odpowiednio dobranych składników: warzyw, serów, sosów, ciasta oraz aromatycznych przypraw. Przygotowując samodzielnie w domu to danie możemy zadbać o to, by było zdrowe i smaczne. Proponujemy dodanie do pizzy oliwek, pomidorów z puszki, cebuli oraz plastrów szynki. Mieszanka przypraw zapewni nam doskonałe proporcje aromatycznych ziół. Wyraźnie czosnkowa nuta smakowa ze szczyptą słodkiej papryki, bazylii, oregano i natki pietruszki to tajemnica smaku i aromatu prawdziwej sycylijskiej pizzy. Prawdziwa pizza sycylijska ma z założenia kształt prostokątny i w ten sposób powinna być podawana.

Przyprawa do pizzy sycylijskiej Kamis 15 g (torebka) Cena rekomendowana: 1,99 zł

Przyprawa do Pomidorów

Kuchnia włoska słynie z doskonałych sałatek, których głównym składnikiem są pomidory.W słonecznej Italii spożywane są na rożne sposoby od surowych, gotowanych i smażonych po suszone i sproszkowane lub podawane w formie pesto. Aby ułatwić przygotowanie pysznych dań z pomidorami przygotowaliśmy mieszankę przypraw w skład, której wchodzą m. in. czosnek, pieprz czarny, papryka słodka i natka pietruszki. Dzięki mieszance otrzymujemy intensywny ostro-słodki aromat sałatki, której składnikami są pomidory i ser mozzarella.

Przyprawa do Pomidorów Kamis 15 g(torebka) Cena rekomendowana: 1,99 zł 

Kamis-PIZZA-RGB

Kamis- CARBONARA-RGB

Kamis- CAPRESE-RGB

2018-03-14T07:59:46+00:00 12 września 2013|Kuchnia|