Moc ukryta w kiełkach
Kiełki zawierają mniej kalorii niż ziarna, za to wielokrotnie więcej witamin i minerałów oraz mniej substancji szkodliwych dla zdrowia. Są szczególnie polecane w diecie wegetariańskiej, osobom cierpiącym na anemię, osłabionym, rekonwalescentom, młodzieży kobietom w ciąży. Dlaczego warto je jeść? Wzmacniają odpo rność – są bogatym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy C, która chroni przed infekcjami, pobudzają […]
Kiełki zawierają mniej kalorii niż ziarna, za to wielokrotnie więcej witamin i minerałów oraz mniej substancji szkodliwych dla zdrowia. Są szczególnie polecane w diecie wegetariańskiej, osobom cierpiącym na anemię, osłabionym, rekonwalescentom, młodzieży kobietom w ciąży. Dlaczego warto je jeść? Wzmacniają odpo rność – są bogatym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy C, która chroni przed infekcjami, pobudzają