warzywa

Wiosenny powiew świeżości

powiew świeżości

Ptaki śpiewają, słonko grzeje coraz mocniej, aż chce się żyć. Na wiosnę rozkwita cały świat, więc nie czekaj ani minuty dłużej i odżyj po zimowym zastaniu. Ta najpiękniejsza pora roku wiąże się również ze świeżością w naszej kuchni – warto zajrzeć do ogródka i oczyścić organizm po okresie wegetacji zdrowymi warzywno – owocowymi sokami. Fit-wiosna […]

Wiosenny powiew świeżości

Ptaki śpiewają, słonko grzeje coraz mocniej, aż chce się żyć. Na wiosnę rozkwita cały świat, więc nie czekaj ani minuty dłużej i odżyj po zimowym zastaniu. Ta najpiękniejsza pora roku wiąże się również ze świeżością w naszej kuchni – warto zajrzeć do ogródka i oczyścić organizm po okresie wegetacji zdrowymi warzywno – owocowymi sokami. Fit-wiosna

2-tygodniowa dieta detoksykująca

dietetyk

2-tygodniowa dieta detoksykująca pozwala oczyścić organizm ze szkodliwych składników przemiany materii. Dietetycy zalecają ją wczesną wiosną.Dietetycy zalecają, aby dieta oczyszczająca nie była zbyt restrykcyjna, bo nie chodzi o to, żeby wyniszczyć organizm, lecz o to, by pobudzić go do metabolizmu i usunąć toksyny. Detoksykacja zazwyczaj trwa dwa tygodnie. W tym czasie warto postawić na produkty o dużej zawartości błonnika, świeże surówki

2-tygodniowa dieta detoksykująca

2-tygodniowa dieta detoksykująca pozwala oczyścić organizm ze szkodliwych składników przemiany materii. Dietetycy zalecają ją wczesną wiosną.Dietetycy zalecają, aby dieta oczyszczająca nie była zbyt restrykcyjna, bo nie chodzi o to, żeby wyniszczyć organizm, lecz o to, by pobudzić go do metabolizmu i usunąć toksyny. Detoksykacja zazwyczaj trwa dwa tygodnie. W tym czasie warto postawić na produkty o dużej zawartości błonnika, świeże surówki

Konkurs: Zabłyśnij dzięki marynacie Teriyaki

Teriyaki_250ml

Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. Są uniwersalne

Konkurs: Zabłyśnij dzięki marynacie Teriyaki

Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. Są uniwersalne

Przepis na weekend: Jesienna zapiekanka z cukinią

powiew świeżości

Na chłodne, jesienne popołudnia dobrze zjeść coś pożywnego i rozgrzewającego. Świetnym pomysłem na obiady są różnego rodzaju zapiekanki przygotowane z sezonowych warzyw. Można je przyrządzić z makaronem i posypać ulubionym żółtym serem. Składniki (na 6 porcji): – Makaron Międzybrodzki rurki – 1 opakowanie – szynka – 150 g – 5 pomidorów – 2 średniej wielkości

Przepis na weekend: Jesienna zapiekanka z cukinią

Na chłodne, jesienne popołudnia dobrze zjeść coś pożywnego i rozgrzewającego. Świetnym pomysłem na obiady są różnego rodzaju zapiekanki przygotowane z sezonowych warzyw. Można je przyrządzić z makaronem i posypać ulubionym żółtym serem. Składniki (na 6 porcji): – Makaron Międzybrodzki rurki – 1 opakowanie – szynka – 150 g – 5 pomidorów – 2 średniej wielkości

Przepis na weekend: Risotto z suszonymi pomidorami

powiew świeżości

Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina. Przeważnie jest to ryż odmiany arborio, której ziarenka są nieco zaokrąglone

Przepis na weekend: Risotto z suszonymi pomidorami

Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina. Przeważnie jest to ryż odmiany arborio, której ziarenka są nieco zaokrąglone

Przepis na weekend: Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

powiew świeżości

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory. Papryka nadziewana makaronem i mięsem Składniki: – łopatka wieprzowa – 200g – boczek

Przepis na weekend: Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory. Papryka nadziewana makaronem i mięsem Składniki: – łopatka wieprzowa – 200g – boczek

Scroll to Top
Scroll to Top