Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie
Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania […]
Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie
Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania