sałatki

Przepis na weekend: Sałatka na upalne dni

Latem nie mamy zbyt dużego apetytu, w szczególności na ciężkie dania. Codziennie jednak musimy dostarczać energii organizmowi więc zwracajmy uwagę na nasze menu. Ważne, aby było smacznie, lekko, ale i pożywnie. Co więcej pogoda nie sprzyja spędzaniu godzin w kuchni. Jak więc zjeść coś wartościowego, a na dodatek szybkiego w przygotowaniu? Przedstawiamy przepis na wyśmienite […]

Przepis na weekend: Sałatka na upalne dni

Latem nie mamy zbyt dużego apetytu, w szczególności na ciężkie dania. Codziennie jednak musimy dostarczać energii organizmowi więc zwracajmy uwagę na nasze menu. Ważne, aby było smacznie, lekko, ale i pożywnie. Co więcej pogoda nie sprzyja spędzaniu godzin w kuchni. Jak więc zjeść coś wartościowego, a na dodatek szybkiego w przygotowaniu? Przedstawiamy przepis na wyśmienite

Jak organizować przyjęcie grillowe smaczniej i zdrowiej

Marka WINIARY uczy organizować przyjęcie grillowe smaczniej i zdrowiej Aromatyczny zapach soczystego mięsa, sałatki ze świeżych warzyw z dodatkiem ziołowych dressingów, grono najbliższych osób – to przepis na pełne uśmiechu i radości spotkanie na łonie natury. Grillować kochają wszyscy! Jednak wysokim poziom w tej kulinarnej sztuce mogą osiągnąć tylko wybrani. Marka WINIARY pragnie nauczyć Polaków,

Jak organizować przyjęcie grillowe smaczniej i zdrowiej

Marka WINIARY uczy organizować przyjęcie grillowe smaczniej i zdrowiej Aromatyczny zapach soczystego mięsa, sałatki ze świeżych warzyw z dodatkiem ziołowych dressingów, grono najbliższych osób – to przepis na pełne uśmiechu i radości spotkanie na łonie natury. Grillować kochają wszyscy! Jednak wysokim poziom w tej kulinarnej sztuce mogą osiągnąć tylko wybrani. Marka WINIARY pragnie nauczyć Polaków,

Przepisy kulinarne Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło

Sałatka z makaronem orzo, Sałatka z rukoli według przepisu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Sałatka z makaronem orzo według przepisu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło Składniki: 1, 1/2 szklanki orzo 1, 1/2 szklanki suszonych pomidorów z oleju 1, 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 pęczek natki pietruszki 100 g twardej greckiej fety pokrojonej w kostkę 1 pęczek

Przepisy kulinarne Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło

Sałatka z makaronem orzo, Sałatka z rukoli według przepisu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Sałatka z makaronem orzo według przepisu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło Składniki: 1, 1/2 szklanki orzo 1, 1/2 szklanki suszonych pomidorów z oleju 1, 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 pęczek natki pietruszki 100 g twardej greckiej fety pokrojonej w kostkę 1 pęczek

Przepis nas weekend: sałatka caprese

Nie masz czasu? Cały czas się spieszysz? Chciałabyś przygotować coś wyjątkowego, a jednocześnie niebędącego zbyt dużym wyzwaniem? Mamy dla Ciebie idealną propozycję. To niewątpliwie jedna z najsmaczniejszych sałatek, które na stałe wpisały się we włoskie tradycje kulinarne. Co więcej, jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a efektownie podana zachwyca nawet najwybredniejszych smakoszy. Pomysł na sałatkę Caprese,

Przepis nas weekend: sałatka caprese

Nie masz czasu? Cały czas się spieszysz? Chciałabyś przygotować coś wyjątkowego, a jednocześnie niebędącego zbyt dużym wyzwaniem? Mamy dla Ciebie idealną propozycję. To niewątpliwie jedna z najsmaczniejszych sałatek, które na stałe wpisały się we włoskie tradycje kulinarne. Co więcej, jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a efektownie podana zachwyca nawet najwybredniejszych smakoszy. Pomysł na sałatkę Caprese,

Insalata di Ceci e Ruchetta – czyli coś lekkiego na weekend!

Insalata di Ceci e Ruchetta – Sałatka z marynowanej ciecierzycy i rukoli, 6–8 porcji Wszystkie składniki, z wyjątkiem rukoli, można kupić na zapas. Jest to klasyczna południowowłoska przystawka, która świetnie pasuje do tuńczyka, pieczonego lub marynowanego w oleju, do udźca baraniego w całości, pokrojonego w plastry lub w formie szaszłyku, a także do szynki prosciutto.

Insalata di Ceci e Ruchetta – czyli coś lekkiego na weekend!

Insalata di Ceci e Ruchetta – Sałatka z marynowanej ciecierzycy i rukoli, 6–8 porcji Wszystkie składniki, z wyjątkiem rukoli, można kupić na zapas. Jest to klasyczna południowowłoska przystawka, która świetnie pasuje do tuńczyka, pieczonego lub marynowanego w oleju, do udźca baraniego w całości, pokrojonego w plastry lub w formie szaszłyku, a także do szynki prosciutto.

Sałatka meksykańska Rio Mare Insalatissime

Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Postaw na przekąskę w prawdziwie meksykańskim stylu! Pyszne kawałki najlepszego, rozpływającego się w ustach tuńczyka, wyrazista czerwona fasola, soczysta kukurydza, chrupiąca papryka, krucha marchewka i idealnie dobrane przyprawy – to wszystko kryje w sobie oryginalna, włoska sałatka meksykańska Rio Mare Insalatissime. Ta bogata, lekka i wyjątkowo smaczna kompozycja świetnie sprawdzi

Sałatka meksykańska Rio Mare Insalatissime

Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Postaw na przekąskę w prawdziwie meksykańskim stylu! Pyszne kawałki najlepszego, rozpływającego się w ustach tuńczyka, wyrazista czerwona fasola, soczysta kukurydza, chrupiąca papryka, krucha marchewka i idealnie dobrane przyprawy – to wszystko kryje w sobie oryginalna, włoska sałatka meksykańska Rio Mare Insalatissime. Ta bogata, lekka i wyjątkowo smaczna kompozycja świetnie sprawdzi

Scroll to Top
Scroll to Top