ryby

Gwiazdy wspierają kampanię „Jeszcze żywy karp”

Gwiazdy

Karpie w Polsce są wciąż traktowane niehumanitarnie. Tony ryb najpierw transportowane są często bez wody i w nadmiernym stłoczeniu, a później zabijane na oczach klientów na bazarach i w punktach sprzedaży. Takiej sytuacji stanowcze „NIE” mówi Klub Gaja, który prowadzi kampanię „Jeszcze żywy karp”. Ambasadorami tej akcji są m.in. Magdalena Różczka, Olga Frycz, Magdalena Cielecka, Bartłomiej Topa, Robert […]

Gwiazdy wspierają kampanię „Jeszcze żywy karp”

Karpie w Polsce są wciąż traktowane niehumanitarnie. Tony ryb najpierw transportowane są często bez wody i w nadmiernym stłoczeniu, a później zabijane na oczach klientów na bazarach i w punktach sprzedaży. Takiej sytuacji stanowcze „NIE” mówi Klub Gaja, który prowadzi kampanię „Jeszcze żywy karp”. Ambasadorami tej akcji są m.in. Magdalena Różczka, Olga Frycz, Magdalena Cielecka, Bartłomiej Topa, Robert

Konkurs: Zabłyśnij dzięki marynacie Teriyaki

Teriyaki_250ml

Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. Są uniwersalne

Konkurs: Zabłyśnij dzięki marynacie Teriyaki

Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. Są uniwersalne

Smacznie, ale czy zdrowo? Wigilijny stół pod lupą dietetyka

Gwiazdy

Wigilia i Boże Narodzenie to jedne z nielicznych dni w roku, w których nie oglądamy się na ilość spożywanych kalorii. Nawet najbardziej zawzięci i wytrwali w przestrzeganiu diety mają problem, aby odmówić sobie spróbowania wszystkich dwunastu potraw. Ale czy dania na wigilijnym stole rzeczywiście są aż tak wysokokaloryczne i niezdrowe? Tradycyjne wigilijne potrawy są ciężkostrawne, ponieważ zawierają

Smacznie, ale czy zdrowo? Wigilijny stół pod lupą dietetyka

Wigilia i Boże Narodzenie to jedne z nielicznych dni w roku, w których nie oglądamy się na ilość spożywanych kalorii. Nawet najbardziej zawzięci i wytrwali w przestrzeganiu diety mają problem, aby odmówić sobie spróbowania wszystkich dwunastu potraw. Ale czy dania na wigilijnym stole rzeczywiście są aż tak wysokokaloryczne i niezdrowe? Tradycyjne wigilijne potrawy są ciężkostrawne, ponieważ zawierają

Sola w salsie

Gwiazdy

Propozycja zadowoli z pewnością najbardziej wymagających smakoszy, bowiem do jej przyrządzenia potrzebna będzie sola – ryba o bardzo delikatnym, białym mięsie. Poza walorami smakowymi ma także liczne składniki odżywcze. – Zawiera m.in. kwasy omega-3, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, dodatkowo wpływają pozytywnie na układ nerwowy i krążenia, wspomagają prawidłową pracę serca, obniżają ciśnienie

Sola w salsie

Propozycja zadowoli z pewnością najbardziej wymagających smakoszy, bowiem do jej przyrządzenia potrzebna będzie sola – ryba o bardzo delikatnym, białym mięsie. Poza walorami smakowymi ma także liczne składniki odżywcze. – Zawiera m.in. kwasy omega-3, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, dodatkowo wpływają pozytywnie na układ nerwowy i krążenia, wspomagają prawidłową pracę serca, obniżają ciśnienie

Wiosenne zmiany w codziennej diecie

Gwiazdy

Początek wiosny to dobry czas na wprowadzenie zmian do codziennego jadłospisu i uzupełnienie niedoborów witamin oraz minerałów, a także pozbycie się zbędnych kilogramów. W skutecznym oczyszczeniu organizmu pomocna będzie odpowiednio dobrana dieta oraz zwiększona aktywność fizyczna. Wiosną odzyskujemy witalność, mamy więcej energii i siły do podejmowania nowych wyzwań, także tych związanych z dbaniem o zdrowie

Wiosenne zmiany w codziennej diecie

Początek wiosny to dobry czas na wprowadzenie zmian do codziennego jadłospisu i uzupełnienie niedoborów witamin oraz minerałów, a także pozbycie się zbędnych kilogramów. W skutecznym oczyszczeniu organizmu pomocna będzie odpowiednio dobrana dieta oraz zwiększona aktywność fizyczna. Wiosną odzyskujemy witalność, mamy więcej energii i siły do podejmowania nowych wyzwań, także tych związanych z dbaniem o zdrowie

Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami

Gwiazdy

Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potrawy. Gałązka oliwna znajduje się nawet w godle Włoch, będąc niejako symbolem kraju Dantego. Przedstawiamy włoski przepis na niezwykle widowiskowe, uwodzące aromatem, łatwe w przygotowaniu danie. O pozytywnych właściwościach ryb nie trzeba nikomu przypominać

Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami

Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potrawy. Gałązka oliwna znajduje się nawet w godle Włoch, będąc niejako symbolem kraju Dantego. Przedstawiamy włoski przepis na niezwykle widowiskowe, uwodzące aromatem, łatwe w przygotowaniu danie. O pozytywnych właściwościach ryb nie trzeba nikomu przypominać

Scroll to Top
Scroll to Top