restauracje

Urlop „od kuchni”

Co robią kelnerki, aby dostać wyższe napiwki? Jak radzą sobie barmani i obsługa hotelowa, by przyciągnąć klienta? Sezon urlopowy to – obok wypoczynku, zabawy i relaksu wczasowiczów – okres wytężonej pracy i walki o każdą złotówkę tych „po drugiej stronie”. Kiedy sezon urlopowy w pełni, właściciele restauracji, barów czy hoteli zacierają ręce i – pod […]

Urlop „od kuchni”

Co robią kelnerki, aby dostać wyższe napiwki? Jak radzą sobie barmani i obsługa hotelowa, by przyciągnąć klienta? Sezon urlopowy to – obok wypoczynku, zabawy i relaksu wczasowiczów – okres wytężonej pracy i walki o każdą złotówkę tych „po drugiej stronie”. Kiedy sezon urlopowy w pełni, właściciele restauracji, barów czy hoteli zacierają ręce i – pod

Otwarcie restauracji Vapiano

W samym centrum Warszawy miała swoje otwarcie druga restauracja VAPIANO. Na spotkanie z kulinarnymi specjałami przybyli m.in. Anna Popek, Joanna Moro, Jarosław Jakimowicz, Artur Chamski, Lidia Kopania, Marta Wierzbicka. Jest to druga restauracja w Polsce, a 110 na świecie. W starej, odremontowanej kamienicy na przeciwko głównego wejścia do Hotelu Marriott mieści się piękna dwupiętrowa restauracja

Otwarcie restauracji Vapiano

W samym centrum Warszawy miała swoje otwarcie druga restauracja VAPIANO. Na spotkanie z kulinarnymi specjałami przybyli m.in. Anna Popek, Joanna Moro, Jarosław Jakimowicz, Artur Chamski, Lidia Kopania, Marta Wierzbicka. Jest to druga restauracja w Polsce, a 110 na świecie. W starej, odremontowanej kamienicy na przeciwko głównego wejścia do Hotelu Marriott mieści się piękna dwupiętrowa restauracja

Otwarcie nowego bistro Magdy Gessler

W lipcową sobotę, na otwarciu nowego miejsca na kulinarnej mapie Warszawy – bistro Masz Gulasz Magdy Gessler, pojawiło się wielu gości. Przybyli na ulicę Piękną 15, aby skosztować specjalności – gulaszy. „Kuchnia Masz Gulasz jest bardzo zdrowa, a potrawy mają naturalny smak.. We wnętrzach królują zapachy świeżych pomidorów, mięs, warzyw i ziół – mówi Magda

Otwarcie nowego bistro Magdy Gessler

W lipcową sobotę, na otwarciu nowego miejsca na kulinarnej mapie Warszawy – bistro Masz Gulasz Magdy Gessler, pojawiło się wielu gości. Przybyli na ulicę Piękną 15, aby skosztować specjalności – gulaszy. „Kuchnia Masz Gulasz jest bardzo zdrowa, a potrawy mają naturalny smak.. We wnętrzach królują zapachy świeżych pomidorów, mięs, warzyw i ziół – mówi Magda

Otwarcie Restauracji Kaprys

Gościliśmy na otwarciu nowego przybytku kulinarnego na restauracyjnej i modowej mapie Warszawy. Restauracja Kaprys usytuowana została na ul. Kruczej, jej właścicielem jest Tomasz Łapiński, doświadczony szef kuchni, znany z restauracji specjalizujących się w sushi. W karcie nowego lokalu znajdziemy jednak dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Oprócz carpaccio, krewetek, czy steka wołowego, w Kaprysie zjemy także

Otwarcie Restauracji Kaprys

Gościliśmy na otwarciu nowego przybytku kulinarnego na restauracyjnej i modowej mapie Warszawy. Restauracja Kaprys usytuowana została na ul. Kruczej, jej właścicielem jest Tomasz Łapiński, doświadczony szef kuchni, znany z restauracji specjalizujących się w sushi. W karcie nowego lokalu znajdziemy jednak dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Oprócz carpaccio, krewetek, czy steka wołowego, w Kaprysie zjemy także

Kuchnia karnawałem inspirowana

  Karnawał – czas radości i zabaw, którym towarzyszy wspólne ucztowanie, a jak ucztować, to w najlepszym stylu – wśród wykwintnych pomysłów kulinarnych. Kuchnia inspirowana karnawałem to nowa propozycja kucharzy z restauracji Mosaiq. Wystrzałowy Nowy Rok Po rodzinnych i tradycyjnych kulinarnie Świętach Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych, nadchodzi jak co roku czas zabaw i eleganckich kolacji, podczas

Kuchnia karnawałem inspirowana

  Karnawał – czas radości i zabaw, którym towarzyszy wspólne ucztowanie, a jak ucztować, to w najlepszym stylu – wśród wykwintnych pomysłów kulinarnych. Kuchnia inspirowana karnawałem to nowa propozycja kucharzy z restauracji Mosaiq. Wystrzałowy Nowy Rok Po rodzinnych i tradycyjnych kulinarnie Świętach Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych, nadchodzi jak co roku czas zabaw i eleganckich kolacji, podczas

Przepis na świąteczny stół

Przepis na wellingtona z polędwicy wołowej to jedna z propozycji z menu świątecznego restauracji Mosaiq (więcej o restauracji znajdziesz w naszym serwisie). Dzięki uprzejmości Właścicieli i Szefa Kuchni restauracji Mosaiq możemy zaprezentować Wam tak oryginalną propozycję na świąteczny stół. Pieczony wellington z polędwicy wołowej serw 4 polędwica wołowa 1kg ciasto francuskie 1 sztuka pieczarki 400

Przepis na świąteczny stół

Przepis na wellingtona z polędwicy wołowej to jedna z propozycji z menu świątecznego restauracji Mosaiq (więcej o restauracji znajdziesz w naszym serwisie). Dzięki uprzejmości Właścicieli i Szefa Kuchni restauracji Mosaiq możemy zaprezentować Wam tak oryginalną propozycję na świąteczny stół. Pieczony wellington z polędwicy wołowej serw 4 polędwica wołowa 1kg ciasto francuskie 1 sztuka pieczarki 400

Scroll to Top
Scroll to Top