restauracje

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Jak zrobić dobre pączki?

Jak zrobić dobre pączki?

Tłusty czwartek to taki dzień w roku kiedy bez wyrzutów sumienia można jeść słodkości.  Popularnym nadzieniem z którym robi się pączki jest marmolada, można jednak je robić  z czekoladą, czy ajerkoniakiem.   Krzysztof Kopciński, Szef Cukierni, restauracja Sowa&Przyjaciele zdradził newsrm.tv przepis na pączki, które można z powodzeniem wykonać samemu.

Jak zrobić dobre pączki?

Tłusty czwartek to taki dzień w roku kiedy bez wyrzutów sumienia można jeść słodkości.  Popularnym nadzieniem z którym robi się pączki jest marmolada, można jednak je robić  z czekoladą, czy ajerkoniakiem.   Krzysztof Kopciński, Szef Cukierni, restauracja Sowa&Przyjaciele zdradził newsrm.tv przepis na pączki, które można z powodzeniem wykonać samemu.

Rusza czwarta edycja prestiżowego konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”

sushi

Przed nami kolejna edycja konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”. W tym roku już po raz czwarty wybrane zostaną najlepsze restauracje stolicy. Sukces w konkursie stanowi doskonałą rekomendację dla warszawskich restauratorów, dlatego jak co roku akcja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Szeroki wybór lokali kulinarnych w Warszawie to z pewnością ogromny pozytyw. Jednak przy tak dużej

Rusza czwarta edycja prestiżowego konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”

Przed nami kolejna edycja konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”. W tym roku już po raz czwarty wybrane zostaną najlepsze restauracje stolicy. Sukces w konkursie stanowi doskonałą rekomendację dla warszawskich restauratorów, dlatego jak co roku akcja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Szeroki wybór lokali kulinarnych w Warszawie to z pewnością ogromny pozytyw. Jednak przy tak dużej

Witkiewicz przychodziłby tu na oscypka!

Jak zrobić dobre pączki?

Oscypek z musem z białego wina, żeberka z miodem czy jagnięce kotleciki na ratatouille to tylko kilka dań w nowej, zakopiańskiej restauracji Góralska Tradycja. Jednak nie tylko wykwintne potrawy zaskakują tu gości. Dech w piersiach zapiera niespotykany nigdzie indziej wystrój utrzymany w stylu zakopiańskim. Gdyby Witkiewicz żył, na oscypka przychodziłby dzisiaj do Góralskiej Tradycji! Duch

Witkiewicz przychodziłby tu na oscypka!

Oscypek z musem z białego wina, żeberka z miodem czy jagnięce kotleciki na ratatouille to tylko kilka dań w nowej, zakopiańskiej restauracji Góralska Tradycja. Jednak nie tylko wykwintne potrawy zaskakują tu gości. Dech w piersiach zapiera niespotykany nigdzie indziej wystrój utrzymany w stylu zakopiańskim. Gdyby Witkiewicz żył, na oscypka przychodziłby dzisiaj do Góralskiej Tradycji! Duch

Góralska Tradycja – fotorelacja z otwarcia

Jak zrobić dobre pączki?

24 października 2014 w Zakopanem odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Góralska Tradycja. Miejsce stworzone przez rodzinę Bachleda-Curuś inspirowane stylem zakopiańskim jest swoistym hołdem złożonym Witkiewiczowi – Inspiracje do stworzenia tak wyjątkowego wnętrza czerpaliśmy z twórczości Stanisława Witkiewicza – mówi Albert Bachleda-Curuś, jeden z właścicieli restauracji. To właśnie Witkiewicz wykreował styl zakopiański i docenił podhalańską kulturę z

Góralska Tradycja – fotorelacja z otwarcia

24 października 2014 w Zakopanem odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Góralska Tradycja. Miejsce stworzone przez rodzinę Bachleda-Curuś inspirowane stylem zakopiańskim jest swoistym hołdem złożonym Witkiewiczowi – Inspiracje do stworzenia tak wyjątkowego wnętrza czerpaliśmy z twórczości Stanisława Witkiewicza – mówi Albert Bachleda-Curuś, jeden z właścicieli restauracji. To właśnie Witkiewicz wykreował styl zakopiański i docenił podhalańską kulturę z

WYGRAJ KOLACJĘ Z GWIAZDĄ I POMÓŻ DZIECIOM ZE STOWARZYSZENIA PIĘKNE ANIOŁY

Jak zrobić dobre pączki?

Włoska restauracja Trattoria Siena, pod patronatem magazynu Imperium kobiet organizuje wielką aukcję pod hasłem „KOLACJI Z GWIAZDĄ„. Weź udział w licytacji wyjątkowej kolacji z artystą i pomóż dzieciom ze Stowarzyszenia Piękne Anioły.  Zebrane fundusze przekazane zostaną na remont pokoików dziecięcych w najuboższych domach w Polsce oraz na zakup pościeli i środków czystości. Do zlicytowania jest

WYGRAJ KOLACJĘ Z GWIAZDĄ I POMÓŻ DZIECIOM ZE STOWARZYSZENIA PIĘKNE ANIOŁY

Włoska restauracja Trattoria Siena, pod patronatem magazynu Imperium kobiet organizuje wielką aukcję pod hasłem „KOLACJI Z GWIAZDĄ„. Weź udział w licytacji wyjątkowej kolacji z artystą i pomóż dzieciom ze Stowarzyszenia Piękne Anioły.  Zebrane fundusze przekazane zostaną na remont pokoików dziecięcych w najuboższych domach w Polsce oraz na zakup pościeli i środków czystości. Do zlicytowania jest

Scroll to Top
Scroll to Top