przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie

warsztaty kulinarne

Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania […]

Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie

Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania

Zapraszamy do Kuchni Spotkań IKEA!

kuchnia spotkań

Prezentacja nowego miejsca na mapie Warszawy – Kuchni Spotkań IKEA – już za nami! Odbyła się w wyjątkowo uroczystej i smakowitej oprawie – w formie rodzinnych warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Anna Starmach! Od 15 listopada br. na mapie Warszawy pojawi się nowe, wyjątkowe miejsce – Kuchnia Spotkań IKEA. To przestrzeń otwarta dla wszystkich, dla których

Zapraszamy do Kuchni Spotkań IKEA!

Prezentacja nowego miejsca na mapie Warszawy – Kuchni Spotkań IKEA – już za nami! Odbyła się w wyjątkowo uroczystej i smakowitej oprawie – w formie rodzinnych warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Anna Starmach! Od 15 listopada br. na mapie Warszawy pojawi się nowe, wyjątkowe miejsce – Kuchnia Spotkań IKEA. To przestrzeń otwarta dla wszystkich, dla których

Pomysły na obiad z 4 stron świata – zaskocz domowników nietypowym posiłkiem!

pp_pomysly-na-obiad_meksyk

Kotlet schabowy z ziemniakami, pierogi czy gołąbki to niewątpliwie rarytasy polskiej kuchni, którymi powinniśmy się chwalić. Jednak warto czasem zaskoczyć domowników i sięgnąć po wykwintne dania, które ucieszą ich podniebienia i pozwolą odkryć nieznane smaki. Dzięki takim serwisom jak PizzaPortal.pl, zarówno tradycyjną polską kuchnię, jak i egzotyczne potrawy z najdalszych zakątków świata można teraz zamawiać przez

Pomysły na obiad z 4 stron świata – zaskocz domowników nietypowym posiłkiem!

Kotlet schabowy z ziemniakami, pierogi czy gołąbki to niewątpliwie rarytasy polskiej kuchni, którymi powinniśmy się chwalić. Jednak warto czasem zaskoczyć domowników i sięgnąć po wykwintne dania, które ucieszą ich podniebienia i pozwolą odkryć nieznane smaki. Dzięki takim serwisom jak PizzaPortal.pl, zarówno tradycyjną polską kuchnię, jak i egzotyczne potrawy z najdalszych zakątków świata można teraz zamawiać przez

Przepis na idealny stek – wideo

stek

Przyrządzenie idealnego steka to zadanie, które niejednej osobie spędza sen z powiek. Potrzeba do tego nie tylko umiejętności, ale i specjalistycznej wiedzy. Jak przyrządzić perfekcyjny stek z wołowiny? – Do przygotowania odpowiedniego steka bardzo ważny jest surowiec, czyli dobrej jakości mięso – mówi newsrm.tv Paweł Czerski, szef kuchni w Bike Bistro. Przede wszystkim mięso należy

Przepis na idealny stek – wideo

Przyrządzenie idealnego steka to zadanie, które niejednej osobie spędza sen z powiek. Potrzeba do tego nie tylko umiejętności, ale i specjalistycznej wiedzy. Jak przyrządzić perfekcyjny stek z wołowiny? – Do przygotowania odpowiedniego steka bardzo ważny jest surowiec, czyli dobrej jakości mięso – mówi newsrm.tv Paweł Czerski, szef kuchni w Bike Bistro. Przede wszystkim mięso należy

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim – Food Lab Studio – 27.08.2015 r. Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca Składniki na 4 porcje:  500g rostbeefu QMP  2 gałązki rozmarynu  2 ząbki czosnku  30g masła  sól  olej Dressing  150ml oliwy extra virgin  łyżka musztardy dijon

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim – Food Lab Studio – 27.08.2015 r. Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca Składniki na 4 porcje:  500g rostbeefu QMP  2 gałązki rozmarynu  2 ząbki czosnku  30g masła  sól  olej Dressing  150ml oliwy extra virgin  łyżka musztardy dijon

Konkurs: Koktajle odchudzające!

Koktajle odchudzające

Prezentujemy najnowszą książkę doktora Marka Bardadyna, twórcy DIETY STRUKTURALNEJ – Koktajle odchudzające! 40 wyjątkowych przepisów. Szczegółowe opisy składników ułatwią wybór odpowiednich koktajli. Lektura obowiązkowa dla tych, którzy pragną schudnąć, i dla wszystkich, którzy chcą dbać o siebie i żyć zdrowo! Koktajle odchudzające – Marek Bardadyn Koktajle odchudzające, przygotowywane z wartościowych naturalnych produktów diety strukturalnej, to

Konkurs: Koktajle odchudzające!

Prezentujemy najnowszą książkę doktora Marka Bardadyna, twórcy DIETY STRUKTURALNEJ – Koktajle odchudzające! 40 wyjątkowych przepisów. Szczegółowe opisy składników ułatwią wybór odpowiednich koktajli. Lektura obowiązkowa dla tych, którzy pragną schudnąć, i dla wszystkich, którzy chcą dbać o siebie i żyć zdrowo! Koktajle odchudzające – Marek Bardadyn Koktajle odchudzające, przygotowywane z wartościowych naturalnych produktów diety strukturalnej, to

Scroll to Top
Scroll to Top