Przepis na indyjski napój Lassi
Lassi to napój rodem z Indii, idealny na gorące wiosenne i letnie popołudnia. Wspaniale gasi pragnienie i orzeźwia zmęczone temperaturami ciało. W Turcji zazwyczaj składa się z cytryny. W Indiach można je spotkać dosłownie wszędzie i ze wszystkimi dostępnymi tam owocami (mango!). Choć tradycyjne lassi było słone i przyprawione ostrą papryczką chili, współcześnie triumfy święci […]
Przepis na indyjski napój Lassi
Lassi to napój rodem z Indii, idealny na gorące wiosenne i letnie popołudnia. Wspaniale gasi pragnienie i orzeźwia zmęczone temperaturami ciało. W Turcji zazwyczaj składa się z cytryny. W Indiach można je spotkać dosłownie wszędzie i ze wszystkimi dostępnymi tam owocami (mango!). Choć tradycyjne lassi było słone i przyprawione ostrą papryczką chili, współcześnie triumfy święci