kulinarne

Pestki pełne zdrowia

felix pestki

Nie bez powodu kwiat słonecznika wziął swoją nazwę od największej gwiazdy Układu Słonecznego. Jego nasiona zawierają wiele drogocennych minerałów i mikroelementów, które korzystnie wpływają na ludzki organizm i, podobnie jak Słońce, jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania. To także jedna z najpopularniejszych zdrowych przekąsek, której smakiem można się cieszyć przez cały rok. Naturalne źródło pierwiastków Pestki […]

Pestki pełne zdrowia

Nie bez powodu kwiat słonecznika wziął swoją nazwę od największej gwiazdy Układu Słonecznego. Jego nasiona zawierają wiele drogocennych minerałów i mikroelementów, które korzystnie wpływają na ludzki organizm i, podobnie jak Słońce, jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania. To także jedna z najpopularniejszych zdrowych przekąsek, której smakiem można się cieszyć przez cały rok. Naturalne źródło pierwiastków Pestki

Obiadki Gerber – sposób na zdrowy rozwój dziecka

obiadki gerber

Od tego, co dostaje niemowlę, zależy, co będzie lubił przedszkolak oraz uczeń. Dlatego już pierwsze dania, które otrzymuje malec powinny być jak najbardziej wartościowe. Tuż po ukończeniu przez niemowlę 4 miesiąca życia, można wprowadzać mu powoli nowe smaki i konsystencje pokarmów. I tu powstaje dylemat dla rodziców: przygotowywać samemu czy podawać dania ze słoiczków? Sprawdź

Obiadki Gerber – sposób na zdrowy rozwój dziecka

Od tego, co dostaje niemowlę, zależy, co będzie lubił przedszkolak oraz uczeń. Dlatego już pierwsze dania, które otrzymuje malec powinny być jak najbardziej wartościowe. Tuż po ukończeniu przez niemowlę 4 miesiąca życia, można wprowadzać mu powoli nowe smaki i konsystencje pokarmów. I tu powstaje dylemat dla rodziców: przygotowywać samemu czy podawać dania ze słoiczków? Sprawdź

Przewodnik po świecie herbat

kochamy herbatę

W zimowym okresie chętnie wtulamy się w koc oraz spędzamy czas z ulubioną książką i filiżanką aromatycznej herbaty. Każdy ma swój ulubiony gatunek oraz sposób parzenia tego drogocennego napoju. Ale co powoduje, że ta sama roślina po zalaniu wrzątkiem może smakować zupełnie inaczej? Wszystko zależy od etapów, jakie liście herbaty przeszły przed znalezieniem się w

Przewodnik po świecie herbat

W zimowym okresie chętnie wtulamy się w koc oraz spędzamy czas z ulubioną książką i filiżanką aromatycznej herbaty. Każdy ma swój ulubiony gatunek oraz sposób parzenia tego drogocennego napoju. Ale co powoduje, że ta sama roślina po zalaniu wrzątkiem może smakować zupełnie inaczej? Wszystko zależy od etapów, jakie liście herbaty przeszły przed znalezieniem się w

Jak planujemy święta w internecie

Infografika świąteczna

Polacy coraz częściej posiłkują się internetem przy poszukiwaniu niezbędnych im rzeczy – również podczas planowania świąt Bożego Narodzenia. Firma SEMSTORM przeprowadziła badanie w wyszukiwarce Google, mające na celu sprawdzenie, jak Polacy podchodzą do przygotowania świąt. Wyniki badań pokazały, że święta zaczynamy planować już w listopadzie, ale to w grudniu najwięcej czasu poświęcamy na ich przygotowanie.

Jak planujemy święta w internecie

Polacy coraz częściej posiłkują się internetem przy poszukiwaniu niezbędnych im rzeczy – również podczas planowania świąt Bożego Narodzenia. Firma SEMSTORM przeprowadziła badanie w wyszukiwarce Google, mające na celu sprawdzenie, jak Polacy podchodzą do przygotowania świąt. Wyniki badań pokazały, że święta zaczynamy planować już w listopadzie, ale to w grudniu najwięcej czasu poświęcamy na ich przygotowanie.

Ulubione potrawy gwiazd

Barbara Kurdej-Szatan

Ulubione potrawy gwiazd: rosół, kremowe zupy i golonka z kapustą Popisowym daniem Barbary Kurdej-Szatan są kremowe zupy, Zygmunt Chajzer uwielbia golonkę z kapustą, a Olga Borys – rosół wołowo-indyczy. Gwiazdy przyznają, że mimo nawału obowiązków zawodowych, zawsze starają wygospodarować czas na wspólne gotowanie. Swoje ulubione potrawy coraz częściej przygotowują na parze i bez użycia tłuszczu. Barbara Kurdej-Szatan

Ulubione potrawy gwiazd

Ulubione potrawy gwiazd: rosół, kremowe zupy i golonka z kapustą Popisowym daniem Barbary Kurdej-Szatan są kremowe zupy, Zygmunt Chajzer uwielbia golonkę z kapustą, a Olga Borys – rosół wołowo-indyczy. Gwiazdy przyznają, że mimo nawału obowiązków zawodowych, zawsze starają wygospodarować czas na wspólne gotowanie. Swoje ulubione potrawy coraz częściej przygotowują na parze i bez użycia tłuszczu. Barbara Kurdej-Szatan

Napoje alkoholowe… bez alkoholu

bez alkoholu

Napoje takie jak piwo czy wino cieszą się ogromną wręcz popularnością na całym świecie, a w niektórych krajach stanowią nawet bardzo ważny element całej lokalnej kultury i kuchni. Warto zatem wiedzieć, że w obecnych czasach występują one również w wielu innych odmianach i niekoniecznie muszą zawierać alkohol. Czym są napoje bezalkoholowe? Największą popularnością cieszy się

Napoje alkoholowe… bez alkoholu

Napoje takie jak piwo czy wino cieszą się ogromną wręcz popularnością na całym świecie, a w niektórych krajach stanowią nawet bardzo ważny element całej lokalnej kultury i kuchni. Warto zatem wiedzieć, że w obecnych czasach występują one również w wielu innych odmianach i niekoniecznie muszą zawierać alkohol. Czym są napoje bezalkoholowe? Największą popularnością cieszy się

Scroll to Top
Scroll to Top