kuchnie świata

Przepis na weekend: Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory. Papryka nadziewana makaronem i mięsem Składniki: – łopatka wieprzowa – 200g – boczek […]

Przepis na weekend: Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory. Papryka nadziewana makaronem i mięsem Składniki: – łopatka wieprzowa – 200g – boczek

Przepis na weekend: Toskański lunch

Podróże kulinarne stają się coraz popularniejszą formą wakacyjnych wyjazdów oferowanych przez agencje turystyczne. Ciekawość nowych smaków i potraw przygotowywanych w oryginalny, regionalny sposób nie musi jednak wiązać się z wydatkami rzędu ekskluzywnej wycieczki. Na kulinarną wyprawę do słonecznej Toskanii możemy wybrać się w każdej chwili – choćby tylko na lunch. Toskańska sałatka… Nadmorska, północna część

Przepis na weekend: Toskański lunch

Podróże kulinarne stają się coraz popularniejszą formą wakacyjnych wyjazdów oferowanych przez agencje turystyczne. Ciekawość nowych smaków i potraw przygotowywanych w oryginalny, regionalny sposób nie musi jednak wiązać się z wydatkami rzędu ekskluzywnej wycieczki. Na kulinarną wyprawę do słonecznej Toskanii możemy wybrać się w każdej chwili – choćby tylko na lunch. Toskańska sałatka… Nadmorska, północna część

Przepis na weekend: czary mary z suszonych pomidorów

Suszone pomidory to produkt charakterystyczny dla kuchni śródziemnomorskiej, jednak coraz większe zainteresowanie Polaków kulinariami obcych narodów sprawiły, że ów przysmak na stałe zagościł na naszych stołach jako produkt niezwykle smaczny i zdrowy. Suszonych pomidorów użyć można praktycznie do wszystkiego. Świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do sałatek, zapiekanek czy mięs. Poniżej przedstawiamy przepis, który może

Przepis na weekend: czary mary z suszonych pomidorów

Suszone pomidory to produkt charakterystyczny dla kuchni śródziemnomorskiej, jednak coraz większe zainteresowanie Polaków kulinariami obcych narodów sprawiły, że ów przysmak na stałe zagościł na naszych stołach jako produkt niezwykle smaczny i zdrowy. Suszonych pomidorów użyć można praktycznie do wszystkiego. Świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do sałatek, zapiekanek czy mięs. Poniżej przedstawiamy przepis, który może

Otwarcie nowego bistro Magdy Gessler

W lipcową sobotę, na otwarciu nowego miejsca na kulinarnej mapie Warszawy – bistro Masz Gulasz Magdy Gessler, pojawiło się wielu gości. Przybyli na ulicę Piękną 15, aby skosztować specjalności – gulaszy. „Kuchnia Masz Gulasz jest bardzo zdrowa, a potrawy mają naturalny smak.. We wnętrzach królują zapachy świeżych pomidorów, mięs, warzyw i ziół – mówi Magda

Otwarcie nowego bistro Magdy Gessler

W lipcową sobotę, na otwarciu nowego miejsca na kulinarnej mapie Warszawy – bistro Masz Gulasz Magdy Gessler, pojawiło się wielu gości. Przybyli na ulicę Piękną 15, aby skosztować specjalności – gulaszy. „Kuchnia Masz Gulasz jest bardzo zdrowa, a potrawy mają naturalny smak.. We wnętrzach królują zapachy świeżych pomidorów, mięs, warzyw i ziół – mówi Magda

Smaki świata

Świat to różnorodność kultur, obyczajów, historii, a także kuchni. Dzięki podróżom odkrywamy dalekie miejsca i poznajemy kulinarne tradycje. W Mosaiq Restaurant & Wine Lounge we Wrocławiu tworzone są potrawy, których smak oddaje charakter wielu kultur. Restauracja Mosaiq zrodziła się z pasji. Wieloletnie podróże po całym świecie Dagmary Krzeczkowskiej, właścicielki restauracji, oraz charakter wielokulturowego Wrocławia przyczyniły się

Smaki świata

Świat to różnorodność kultur, obyczajów, historii, a także kuchni. Dzięki podróżom odkrywamy dalekie miejsca i poznajemy kulinarne tradycje. W Mosaiq Restaurant & Wine Lounge we Wrocławiu tworzone są potrawy, których smak oddaje charakter wielu kultur. Restauracja Mosaiq zrodziła się z pasji. Wieloletnie podróże po całym świecie Dagmary Krzeczkowskiej, właścicielki restauracji, oraz charakter wielokulturowego Wrocławia przyczyniły się

Poznaj smaki świata

Czy naprawdę znasz potrawy kuchni indyjskiej, chińskiej albo wietnamskiej? Jeśli nie, to książka Kuchnie świata, wydana nakładem Wydawnictwa National Geographic, stanie się niezbędnikiem w kuchni każdego pasjonata gotowania. Rick Rodgers, autor książki, zabiera czytelnika w podróż po świecie smaków oraz tradycji kulinarnych różnych zakątków naszego globu. Enchilados z kurczaka, zupa mulligatawy, orecchiette z kiełbasą –

Poznaj smaki świata

Czy naprawdę znasz potrawy kuchni indyjskiej, chińskiej albo wietnamskiej? Jeśli nie, to książka Kuchnie świata, wydana nakładem Wydawnictwa National Geographic, stanie się niezbędnikiem w kuchni każdego pasjonata gotowania. Rick Rodgers, autor książki, zabiera czytelnika w podróż po świecie smaków oraz tradycji kulinarnych różnych zakątków naszego globu. Enchilados z kurczaka, zupa mulligatawy, orecchiette z kiełbasą –

Scroll to Top
Scroll to Top