kuchnie świata

Przekąski na sylwestrowe party

Można już zacząć odliczać dni do Sylwestra. Osobom planującym urządzenie przyjęcia w domu przydadzą się ciekawe pomysły na oryginalne i smaczne przekąski. Dowiedz się jak zaskoczyć swoich gości! Podstawą każdej udanej zabawy jest nie tylko doborowe towarzystwo ale także wspaniałe jedzenie. Podczas imprez sylwestrowych królują zimne przystawki i przekąski, którymi goście zajadają się najchętniej, dlatego […]

Przekąski na sylwestrowe party

Można już zacząć odliczać dni do Sylwestra. Osobom planującym urządzenie przyjęcia w domu przydadzą się ciekawe pomysły na oryginalne i smaczne przekąski. Dowiedz się jak zaskoczyć swoich gości! Podstawą każdej udanej zabawy jest nie tylko doborowe towarzystwo ale także wspaniałe jedzenie. Podczas imprez sylwestrowych królują zimne przystawki i przekąski, którymi goście zajadają się najchętniej, dlatego

Hiszpańska gwiazdka

Dlaczego w Hiszpanii Święty Mikołaj nie odwiedza dzieci i z jakiego powodu 28 grudnia wszyscy robią sobie żarty? Wigilia bez choinki i przy stole suto zastawionym mięsnymi daniami wydaje się być bardzo odległa od polskich tradycji. Hiszpanie jednak przeżywają ten okres we wspólnej zabawie i radości. Okres przedświąteczny w Hiszpanii rozpoczyna wielka loteria de Navidad.

Hiszpańska gwiazdka

Dlaczego w Hiszpanii Święty Mikołaj nie odwiedza dzieci i z jakiego powodu 28 grudnia wszyscy robią sobie żarty? Wigilia bez choinki i przy stole suto zastawionym mięsnymi daniami wydaje się być bardzo odległa od polskich tradycji. Hiszpanie jednak przeżywają ten okres we wspólnej zabawie i radości. Okres przedświąteczny w Hiszpanii rozpoczyna wielka loteria de Navidad.

Carpaccio z łososia z kozim serem

Francusko-włoskie inspiracje – czyli carpaccio z łososia z kozim serem Wpływy różnych tradycji kulinarnych mieszają się ze sobą tworząc wyjątkowe smaki. Przykładem jest tutaj połączenie klasycznego włoskiego carpaccio z łososia ze znanym francuskim kozim serem. Carpaccio to “tatar po włosku”, który tradycyjnie przygotowuje się z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Łosoś doskonale

Carpaccio z łososia z kozim serem

Francusko-włoskie inspiracje – czyli carpaccio z łososia z kozim serem Wpływy różnych tradycji kulinarnych mieszają się ze sobą tworząc wyjątkowe smaki. Przykładem jest tutaj połączenie klasycznego włoskiego carpaccio z łososia ze znanym francuskim kozim serem. Carpaccio to “tatar po włosku”, który tradycyjnie przygotowuje się z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Łosoś doskonale

Światowej sławy kuchmistrzyni Hélène Darroze na balu charytatywnym Eltona Johna

Super kuchmistrzyni Hélène Darroze, dwukrotna zdobywczyni prestiżowych gwiazdek katalogu Michelin, będzie odpowiedzialna za menu podczas tegorocznego zimowego balu charytatywnego Eltona Johna – Grey Goose Winter Ball. To niezwykle elegancki bal z czerwonym dywanem i tłumem gwiazd organizowany co roku przez fundację na rzecz AIDS Elton’a John’a. Menu przyjęcia jest oczywiście trzymane w ścisłej tajemnicy, wiadomo

Światowej sławy kuchmistrzyni Hélène Darroze na balu charytatywnym Eltona Johna

Super kuchmistrzyni Hélène Darroze, dwukrotna zdobywczyni prestiżowych gwiazdek katalogu Michelin, będzie odpowiedzialna za menu podczas tegorocznego zimowego balu charytatywnego Eltona Johna – Grey Goose Winter Ball. To niezwykle elegancki bal z czerwonym dywanem i tłumem gwiazd organizowany co roku przez fundację na rzecz AIDS Elton’a John’a. Menu przyjęcia jest oczywiście trzymane w ścisłej tajemnicy, wiadomo

Konkurs: (u)Gotuj się na wygranie Encyklopedii Gotowania!

Lubicie gotować? Bo smakowite potrawy, wspaniale przyrządzone i ładnie podane, to chyba lubi każda i każdy z Was? A może macie jakieś własne, sprawdzone i ulubione przepisy kulinarne? Jeśli tak, to mamy dla Was propozycję super zabawy, w której na dodatek możecie wygrać całe… zestawy Encyklopedii Gotowania! Wraz z w Wydawnictwem Prószyński i S-ka mamy

Konkurs: (u)Gotuj się na wygranie Encyklopedii Gotowania!

Lubicie gotować? Bo smakowite potrawy, wspaniale przyrządzone i ładnie podane, to chyba lubi każda i każdy z Was? A może macie jakieś własne, sprawdzone i ulubione przepisy kulinarne? Jeśli tak, to mamy dla Was propozycję super zabawy, w której na dodatek możecie wygrać całe… zestawy Encyklopedii Gotowania! Wraz z w Wydawnictwem Prószyński i S-ka mamy

Polacy mają świetną kuchnię

Michel Moran, juror polskiej edycji programu „MasterChef” opowiada o ocenianiu kulinarnych talentów. Dlaczego warto oglądać polską edycję „MasterChefa”? Mamy tutaj ludzi, którzy w swoich kuchniach potrafili wyczarować smaczne dania, bez odwiedzania wykwintnych restauracji, bez wyjeżdżania za granicę. Drugim powodem jest obserwowanie, jak amator, który miał tylko pasję i chęć do poszerzania wiedzy rozwija się, robi coraz bardziej

Polacy mają świetną kuchnię

Michel Moran, juror polskiej edycji programu „MasterChef” opowiada o ocenianiu kulinarnych talentów. Dlaczego warto oglądać polską edycję „MasterChefa”? Mamy tutaj ludzi, którzy w swoich kuchniach potrafili wyczarować smaczne dania, bez odwiedzania wykwintnych restauracji, bez wyjeżdżania za granicę. Drugim powodem jest obserwowanie, jak amator, który miał tylko pasję i chęć do poszerzania wiedzy rozwija się, robi coraz bardziej

Scroll to Top
Scroll to Top