kuchnie świata

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Modne miejsca

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem […]

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem

Magda Gessler: w Polsce nadal ważniejszy jest wygląd niż smak potrawy

Modne miejsca

W najnowszej książce kucharskiej Magdy Gessler zatytułowanej „Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” znalazły się przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Z tomu można dowiedzieć się m. in., jak ważna jest jakość używanych produktów, a także gdzie w Polsce można znaleźć najlepsze kurki, kapustę czy ryby.  Magda Gessler narzeka, że w Polsce w dalszym ciągu ważniejszy jest wygląd potrawy

Magda Gessler: w Polsce nadal ważniejszy jest wygląd niż smak potrawy

W najnowszej książce kucharskiej Magdy Gessler zatytułowanej „Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” znalazły się przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Z tomu można dowiedzieć się m. in., jak ważna jest jakość używanych produktów, a także gdzie w Polsce można znaleźć najlepsze kurki, kapustę czy ryby.  Magda Gessler narzeka, że w Polsce w dalszym ciągu ważniejszy jest wygląd potrawy

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko

Warsztaty kulinarne Kamis/McCormick z Basią Ritz

Modne miejsca

W tym roku po raz pierwszy Kamis wraz z McCormick zaprezentowali w Polsce Trendy w Smakach, czyli zapowiedź tego, co będzie modne i smaczne w najbliższym sezonie. Trendy w Smakach 2013: Koniec kompromisów, który pokazuje nam drogę do zatracenia się w bogactwie smaków. Autorska kuchnia– pokazujemy na co nas stać w kuchni, łącząc produkty, które

Warsztaty kulinarne Kamis/McCormick z Basią Ritz

W tym roku po raz pierwszy Kamis wraz z McCormick zaprezentowali w Polsce Trendy w Smakach, czyli zapowiedź tego, co będzie modne i smaczne w najbliższym sezonie. Trendy w Smakach 2013: Koniec kompromisów, który pokazuje nam drogę do zatracenia się w bogactwie smaków. Autorska kuchnia– pokazujemy na co nas stać w kuchni, łącząc produkty, które

Kamis i McCormick ogłaszają Trendy w smakach 2013

Flavor Forecast 2012 R_Options

Marka Kamis lider w produkcji przypraw i ziół w Polsce wraz z firmą macierzystą McCormick®, światowym liderem smaku, ogłaszają Trendy w smakach 2013. Po raz pierwszy w Polsce został zaprezentowany roczny raport, ukazujący nowe, innowacyjne trendy kulinarne. „Poprzez Trendy w smakach, Kamis i McCormick wskazują drogę w identyfikacji trendów smakowych, które służą, jako katalizator dla

Kamis i McCormick ogłaszają Trendy w smakach 2013

Marka Kamis lider w produkcji przypraw i ziół w Polsce wraz z firmą macierzystą McCormick®, światowym liderem smaku, ogłaszają Trendy w smakach 2013. Po raz pierwszy w Polsce został zaprezentowany roczny raport, ukazujący nowe, innowacyjne trendy kulinarne. „Poprzez Trendy w smakach, Kamis i McCormick wskazują drogę w identyfikacji trendów smakowych, które służą, jako katalizator dla

Orientalne Święta: SushiTo!

SushiTo

Wigilijna wieczerza i orientalne sushi? Nie pasuje? Pasuje jak najbardziej! Mieliśmy przyjemność sprawdzić, jak „smakują” święta w nieco egzotycznej, japońskiej, atmosferze. Japonię odkrywaliśmy Restauracji SushiTo usytuowanej w samym centrum stolicy, w Alejach Jerozolimskich. Pierwsze wrażenie: lokal bardzo sympatyczny, przyjemny i kojący oczy wystrój, nowoczesny minimalizm i piękne rośliny. Obsługa przesympatyczna, a co najważniejsze – bardzo

Orientalne Święta: SushiTo!

Wigilijna wieczerza i orientalne sushi? Nie pasuje? Pasuje jak najbardziej! Mieliśmy przyjemność sprawdzić, jak „smakują” święta w nieco egzotycznej, japońskiej, atmosferze. Japonię odkrywaliśmy Restauracji SushiTo usytuowanej w samym centrum stolicy, w Alejach Jerozolimskich. Pierwsze wrażenie: lokal bardzo sympatyczny, przyjemny i kojący oczy wystrój, nowoczesny minimalizm i piękne rośliny. Obsługa przesympatyczna, a co najważniejsze – bardzo

Scroll to Top
Scroll to Top