kucharze

Magda Gessler: w Polsce nadal ważniejszy jest wygląd niż smak potrawy

Magda Gessler

W najnowszej książce kucharskiej Magdy Gessler zatytułowanej „Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” znalazły się przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Z tomu można dowiedzieć się m. in., jak ważna jest jakość używanych produktów, a także gdzie w Polsce można znaleźć najlepsze kurki, kapustę czy ryby.  Magda Gessler narzeka, że w Polsce w dalszym ciągu ważniejszy jest wygląd potrawy […]

Magda Gessler: w Polsce nadal ważniejszy jest wygląd niż smak potrawy

W najnowszej książce kucharskiej Magdy Gessler zatytułowanej „Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” znalazły się przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Z tomu można dowiedzieć się m. in., jak ważna jest jakość używanych produktów, a także gdzie w Polsce można znaleźć najlepsze kurki, kapustę czy ryby.  Magda Gessler narzeka, że w Polsce w dalszym ciągu ważniejszy jest wygląd potrawy

Robert Sowa proponuje menu dla aktywnej mamy: comber z sarny, polędwicę z halibuta i sorbet ze szczawiu

Magda Gessler

Według Roberta Sowy aktywna mama powinna odżywiać się niczym zawodowy sportowiec, a do tego jadać po królewsku. Proponowane przez niego menu składa się z sarniny, dwóch rodzajów ryby, sorbetu ze szczawiu i musu chałwowego. Aktywna mama potrzebuje odpowiedniej dawki energii. Zdrowa dieta powinna zapewnić kobiecie siłę na cały dzień. – Wszystko to, co dzisiaj jadają zawodowi sportowcy to

Robert Sowa proponuje menu dla aktywnej mamy: comber z sarny, polędwicę z halibuta i sorbet ze szczawiu

Według Roberta Sowy aktywna mama powinna odżywiać się niczym zawodowy sportowiec, a do tego jadać po królewsku. Proponowane przez niego menu składa się z sarniny, dwóch rodzajów ryby, sorbetu ze szczawiu i musu chałwowego. Aktywna mama potrzebuje odpowiedniej dawki energii. Zdrowa dieta powinna zapewnić kobiecie siłę na cały dzień. – Wszystko to, co dzisiaj jadają zawodowi sportowcy to

Magda Gessler o pozwach za „Kuchenne rewolucje”: Jestem chroniona. Mogę mówić, co chcę!

Magda Gessler

Magda Gessler nie boi się kontrowersyjnych wypowiedzi w programie „Kuchenne rewolucje”.  Restauratorka przyznaje, że jest chroniona przez stację. W związku z tym nie reaguje na pojawiające się pozwy od niezadowolonych uczestników programu. Magda Gessler twierdzi, że dzięki jej zachowaniu program jest wiarygodny. Magda Gessler prowadzi „Kuchenne rewolucje” już od ośmiu sezonów. Restauratorka jest pewna, że pomaga ludziom, którzy nie radzą sobie

Magda Gessler o pozwach za „Kuchenne rewolucje”: Jestem chroniona. Mogę mówić, co chcę!

Magda Gessler nie boi się kontrowersyjnych wypowiedzi w programie „Kuchenne rewolucje”.  Restauratorka przyznaje, że jest chroniona przez stację. W związku z tym nie reaguje na pojawiające się pozwy od niezadowolonych uczestników programu. Magda Gessler twierdzi, że dzięki jej zachowaniu program jest wiarygodny. Magda Gessler prowadzi „Kuchenne rewolucje” już od ośmiu sezonów. Restauratorka jest pewna, że pomaga ludziom, którzy nie radzą sobie

Ewa Wachowicz: moda na gotowanie wcale mnie nie dziwi

Magda Gessler

Polacy pokochali gotowanie. W sklepach można do woli przebierać w produktach spożywczych nawet z najdalszych krańców świata, w telewizji programy kulinarne są w najlepszych czasach antenowych, a w internecie jest już ponad 3,5 tys. blogów kulinarnych. – Moda na gotowanie bardzo mnie cieszy i mam nadzieję, że nie przeminie ponieważ kilka razy dziennie jemy, kilka razy dziennie mamy szanse sprawić sobie i innym

Ewa Wachowicz: moda na gotowanie wcale mnie nie dziwi

Polacy pokochali gotowanie. W sklepach można do woli przebierać w produktach spożywczych nawet z najdalszych krańców świata, w telewizji programy kulinarne są w najlepszych czasach antenowych, a w internecie jest już ponad 3,5 tys. blogów kulinarnych. – Moda na gotowanie bardzo mnie cieszy i mam nadzieję, że nie przeminie ponieważ kilka razy dziennie jemy, kilka razy dziennie mamy szanse sprawić sobie i innym

Konkurs Kamis: Festiwal Włoskich Smaków!

Magda Gessler

Wielbiciele kulinarnych podróży podczas jesiennych miesięcy mogą cieszyć się smakiem dań ze słonecznego południa Europy. Kusząca niezwykłą kompozycją warzyw, serów, pysznych wędlin i aromatycznych przypraw kuchnia włoska zagości w naszych domach nie tylko podczas urlopu. O zdrowe i pyszne przygotowanie dań ze słonecznej Italii zadbają przyprawy Kamis z limitowanej linii, która została zaplanowana na jesień.

Konkurs Kamis: Festiwal Włoskich Smaków!

Wielbiciele kulinarnych podróży podczas jesiennych miesięcy mogą cieszyć się smakiem dań ze słonecznego południa Europy. Kusząca niezwykłą kompozycją warzyw, serów, pysznych wędlin i aromatycznych przypraw kuchnia włoska zagości w naszych domach nie tylko podczas urlopu. O zdrowe i pyszne przygotowanie dań ze słonecznej Italii zadbają przyprawy Kamis z limitowanej linii, która została zaplanowana na jesień.

Restauracja Biała Róża

Magda Gessler

Restauracja Biała Róża mieści się w historycznym kompleksie pałacowym, w bliskim sąsiedztwie Rynku Głównego i Zamku Królewskiego na Wawelu, tuż obok Plant i Filharmonii. To miejsce prawdziwie krakowskie, nawiązujące do tradycji kulinarnej miasta, historii regionu, szanujące jego kulturowe i artystyczne dziedzictwo. Doceniają to nasi goście: turyści spragnieni Krakowa oraz mieszkańcy kochający swoje miasto i jego aurę. Tworząc nasze dania inspirujemy się

Restauracja Biała Róża

Restauracja Biała Róża mieści się w historycznym kompleksie pałacowym, w bliskim sąsiedztwie Rynku Głównego i Zamku Królewskiego na Wawelu, tuż obok Plant i Filharmonii. To miejsce prawdziwie krakowskie, nawiązujące do tradycji kulinarnej miasta, historii regionu, szanujące jego kulturowe i artystyczne dziedzictwo. Doceniają to nasi goście: turyści spragnieni Krakowa oraz mieszkańcy kochający swoje miasto i jego aurę. Tworząc nasze dania inspirujemy się

Scroll to Top
Scroll to Top