kucharze

Karol Okrasa prezentuje proste i smaczne dania na imprezę sylwestrową

Karol Okrasa prezentuje

Karol Okrasa prezentuje proste i smaczne dania na imprezę sylwestrową! Istnieje wiele prostych dań, które można przygotować na imprezę sylwestrową. Według Karola Okrasy do szampana najlepiej podawać wytrawne przekąski na bazie sera, mięsa oraz ciasta francuskiego. Słodkie dodatki, jak popularne tiramisu, sernik czy ciasteczka z ciasta francuskiego lub filo, pasują zaś idealnie do słodkiego wina musującego. Sylwestrowe […]

Karol Okrasa prezentuje proste i smaczne dania na imprezę sylwestrową

Karol Okrasa prezentuje proste i smaczne dania na imprezę sylwestrową! Istnieje wiele prostych dań, które można przygotować na imprezę sylwestrową. Według Karola Okrasy do szampana najlepiej podawać wytrawne przekąski na bazie sera, mięsa oraz ciasta francuskiego. Słodkie dodatki, jak popularne tiramisu, sernik czy ciasteczka z ciasta francuskiego lub filo, pasują zaś idealnie do słodkiego wina musującego. Sylwestrowe

Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre

Gessler

Wojciech Modest Amaro podkreśla, że Magda Gessler nigdy nie odwiedziła jego lokalu i nie miała okazji spróbować żadnej z potraw, więc nie ma żadnych podstaw do tego, by oceniać jego dokonania kulinarne. Prowadząca „Kuchenne rewolucje” mówiła w wywiadach, że ich podejście do gotowania jest zupełnie inne. Według Gessler kuchnia Amaro jest bardzo awangardowa, nie wszystkim się podoba, a sam szef kuchni

Amaro o Gessler: Nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre

Wojciech Modest Amaro podkreśla, że Magda Gessler nigdy nie odwiedziła jego lokalu i nie miała okazji spróbować żadnej z potraw, więc nie ma żadnych podstaw do tego, by oceniać jego dokonania kulinarne. Prowadząca „Kuchenne rewolucje” mówiła w wywiadach, że ich podejście do gotowania jest zupełnie inne. Według Gessler kuchnia Amaro jest bardzo awangardowa, nie wszystkim się podoba, a sam szef kuchni

Wojciech Modest Amaro: kucharz musi kopiować, żeby tworzyć

Gessler

Restauracja jurora „Hell’s Kitchen” Wojciecha Modesta Amaro jest miejscem konceptualnym, gdzie kuchnia łączy się ze sztuką. Według niego, żeby jednak stać się kreatorem sztuki kulinarnej, najpierw trzeba być odtwórcą.  Według Wojciecha Modesta Amaro, polskiego restauratora i jurora programu telewizyjnego „Hell’s Kitchen”, każdy mistrz kuchni był na początku odtwórcą tradycyjnej kuchni. Istnieje niewielki procent kucharzy, którzy kopiując

Wojciech Modest Amaro: kucharz musi kopiować, żeby tworzyć

Restauracja jurora „Hell’s Kitchen” Wojciecha Modesta Amaro jest miejscem konceptualnym, gdzie kuchnia łączy się ze sztuką. Według niego, żeby jednak stać się kreatorem sztuki kulinarnej, najpierw trzeba być odtwórcą.  Według Wojciecha Modesta Amaro, polskiego restauratora i jurora programu telewizyjnego „Hell’s Kitchen”, każdy mistrz kuchni był na początku odtwórcą tradycyjnej kuchni. Istnieje niewielki procent kucharzy, którzy kopiując

Ewa Wachowicz o „Top Chef”: W tej serii mamy bardzo mocne osobowości.

Gessler

Ewa Wachowicz już na starcie programu bardzo dobrze ocenia uczestników tej edycji „Top Chef”. Jurorka przyznaje, że tym razem w szranki stają kucharze z  dużym doświadczeniem i niebywałymi umiejętnościami. W polskiej edycji kulinarnego show, czternastu szefów kuchni musi udowodnić, który z nich zasługuje na tytuł najlepszego z najlepszych. – W tej serii mamy naprawdę bardzo mocne osobowości, mamy kucharzy, którzy są

Ewa Wachowicz o „Top Chef”: W tej serii mamy bardzo mocne osobowości.

Ewa Wachowicz już na starcie programu bardzo dobrze ocenia uczestników tej edycji „Top Chef”. Jurorka przyznaje, że tym razem w szranki stają kucharze z  dużym doświadczeniem i niebywałymi umiejętnościami. W polskiej edycji kulinarnego show, czternastu szefów kuchni musi udowodnić, który z nich zasługuje na tytuł najlepszego z najlepszych. – W tej serii mamy naprawdę bardzo mocne osobowości, mamy kucharzy, którzy są

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Gessler

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem

Praktyczne prezenty dla zapalonego kucharza

Gessler

Programy kulinarne z udziałem amatorów mnożą się, jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Nic zatem dziwnego, że z dnia na dzień rośnie także liczba fanów gotowania. Co za tym idzie, zwiększa się także zapotrzebowanie na nowe sprzęty do wyposażenia kuchni, które jeszcze lepiej pomagają w wykonywaniu i przyrządzaniu poszczególnych potraw (nawet tych najbardziej skomplikowanych). Kochasz gotować?

Praktyczne prezenty dla zapalonego kucharza

Programy kulinarne z udziałem amatorów mnożą się, jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Nic zatem dziwnego, że z dnia na dzień rośnie także liczba fanów gotowania. Co za tym idzie, zwiększa się także zapotrzebowanie na nowe sprzęty do wyposażenia kuchni, które jeszcze lepiej pomagają w wykonywaniu i przyrządzaniu poszczególnych potraw (nawet tych najbardziej skomplikowanych). Kochasz gotować?

Scroll to Top
Scroll to Top