kucharze

Zapraszamy do Kuchni Spotkań IKEA!

kuchnia spotkań

Prezentacja nowego miejsca na mapie Warszawy – Kuchni Spotkań IKEA – już za nami! Odbyła się w wyjątkowo uroczystej i smakowitej oprawie – w formie rodzinnych warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Anna Starmach! Od 15 listopada br. na mapie Warszawy pojawi się nowe, wyjątkowe miejsce – Kuchnia Spotkań IKEA. To przestrzeń otwarta dla wszystkich, dla których […]

Zapraszamy do Kuchni Spotkań IKEA!

Prezentacja nowego miejsca na mapie Warszawy – Kuchni Spotkań IKEA – już za nami! Odbyła się w wyjątkowo uroczystej i smakowitej oprawie – w formie rodzinnych warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Anna Starmach! Od 15 listopada br. na mapie Warszawy pojawi się nowe, wyjątkowe miejsce – Kuchnia Spotkań IKEA. To przestrzeń otwarta dla wszystkich, dla których

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim – Food Lab Studio – 27.08.2015 r. Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca Składniki na 4 porcje:  500g rostbeefu QMP  2 gałązki rozmarynu  2 ząbki czosnku  30g masła  sól  olej Dressing  150ml oliwy extra virgin  łyżka musztardy dijon

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łopanowskim

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim – Food Lab Studio – 27.08.2015 r. Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca Składniki na 4 porcje:  500g rostbeefu QMP  2 gałązki rozmarynu  2 ząbki czosnku  30g masła  sól  olej Dressing  150ml oliwy extra virgin  łyżka musztardy dijon

Polędwiczka wieprzowa z zielonym pieprzem

Polędwiczka wieprzowa z zielonym pieprzem

Polędwiczka wieprzowa  podana z zielonym pieprzem, szpinakiem i ziemniakami jest ciekawą propozycją, którą można zaskoczyć gości podczas obiadu czy kolacji. Zielony pieprz dodaje potrawie wyrazistości i jak zapewnia szef kuchni restauracji Secado Marek Grzelak, smakuje wyśmienicie. Szef kuchni zdradził newsrm.tv przepis na polędwiczkę wieprzową, którą z powodzeniem można szybko przyrządzić w domu. źródło: newsrm.tv

Polędwiczka wieprzowa z zielonym pieprzem

Polędwiczka wieprzowa  podana z zielonym pieprzem, szpinakiem i ziemniakami jest ciekawą propozycją, którą można zaskoczyć gości podczas obiadu czy kolacji. Zielony pieprz dodaje potrawie wyrazistości i jak zapewnia szef kuchni restauracji Secado Marek Grzelak, smakuje wyśmienicie. Szef kuchni zdradził newsrm.tv przepis na polędwiczkę wieprzową, którą z powodzeniem można szybko przyrządzić w domu. źródło: newsrm.tv

Czym grozi zadzieranie z kelnerem – wideo

kelner warszawskich restauracji

„Jest takie powiedzenie, że nie zadzieraj z ludźmi którzy podają Ci jedzenie” – takie słowa padły z ust Damiana Błaszczaka, byłego kelnera warszawskich restauracji. Za bycie nie miłym i nie uprzejmym możemy słono zapłacić i to dosłownie. Uważajmy na swoje zachowanie, bo niekiedy przez przypadek możemy dostać niedogotowane lub zbyt ostre danie, a w naszych

Czym grozi zadzieranie z kelnerem – wideo

„Jest takie powiedzenie, że nie zadzieraj z ludźmi którzy podają Ci jedzenie” – takie słowa padły z ust Damiana Błaszczaka, byłego kelnera warszawskich restauracji. Za bycie nie miłym i nie uprzejmym możemy słono zapłacić i to dosłownie. Uważajmy na swoje zachowanie, bo niekiedy przez przypadek możemy dostać niedogotowane lub zbyt ostre danie, a w naszych

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Rusza czwarta edycja prestiżowego konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”

sushi

Przed nami kolejna edycja konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”. W tym roku już po raz czwarty wybrane zostaną najlepsze restauracje stolicy. Sukces w konkursie stanowi doskonałą rekomendację dla warszawskich restauratorów, dlatego jak co roku akcja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Szeroki wybór lokali kulinarnych w Warszawie to z pewnością ogromny pozytyw. Jednak przy tak dużej

Rusza czwarta edycja prestiżowego konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”

Przed nami kolejna edycja konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”. W tym roku już po raz czwarty wybrane zostaną najlepsze restauracje stolicy. Sukces w konkursie stanowi doskonałą rekomendację dla warszawskich restauratorów, dlatego jak co roku akcja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Szeroki wybór lokali kulinarnych w Warszawie to z pewnością ogromny pozytyw. Jednak przy tak dużej

Scroll to Top
Scroll to Top