Skład Bananów

Skład Bananów na Postępu 5 wystartował pełną parą

4 listopada na warszawskim Mokotowie pod adresem Postępu 5 oficjalnie został uruchomiony Skład Bananów, czyli kooperatywa kulinarno kulturalna zrzeszająca pasjonatów dobrej kuchni, kultury jedzenia, zasiadania przy stole, wspólnego spędzania czasu, dobrych filmów i muzyki.

 

Jedno miejsce – 5 działalności

 

Pod adresem Postępu 5 znajdziecie – Instytut Sztuki Kulinarnej – czyli warsztaty kulinarne dla amatorów i zawodowców, kobiet i mężczyzn.

Marzycie o doskonaleniu się w kuchni tajskiej? Nic prostszego – wpadajcie na kurs! Chcecie piec najlepsze desery i ciasta na świecie – zajrzyjcie na warsztat cukierniczy!

Ponadto w ofercie: warsztaty kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, włoskiej, arabskiej, bałkańskiej, chińskiej, francuskiej, hiszpańskiej, indyjskiej, koreańskiej, marokańskiej, meksykańskiej, peruwiańskiej, japońskiej.

A do końca roku wiele ciekawych Targów i innych spotkań ze smakiem na Postępu 5!

 

Ci z Was, którzy szukają delikatesów z produktami z całego świata znajdą je w sklepie Masala Smaki Świata. Asortyment to nie tylko przyprawy, gotowe produkty, akcesoria do gotowania ale i cała masa pomysłów na niebanalne prezenty.

 

Gospodarstwo Rolne – Mrzonki dostarcza produkty, które wykorzystywane są na kursach prowadzonych przez Instytut Sztuki Kulinarnej – można będzie zakupić je również w sklepie stacjonarnym.

 

Dla amatorów zawodów kucharskich organizowane są zawody w swobodnym gotowaniu – Cooking Clash.

 

Kolejną działalnością miejsca są cykliczne Targi – 4 listopada był pierwszy – Targ Smacznie, który zrzeszał wystawców jedzenia i zdrowych produktów.

 

Wieczór otwarcia był świetną okazją do spotkań towarzyskich i rozmów w kuluarach, a także wspólnej zabawy w rytm muzyki zespołu Funky Flava. Goście mogli wziąć udział w bezpłatnych warsztatach gotowania i kursie cukierniczym.

Było tłumnie i wesoło, a to dopiero początek działalności Składu Bananów – dlatego adres Postępu 5 warto dodać do ulubionych!

 

Scroll to Top
Scroll to Top