Magdalena Bieńkowska

Sekret figury Miss Polski

Magdalena Bieńkowska, która 6 grudnia 2015 roku zdobyła koronę Miss Polski, dużą uwagę przywiązuje do tego co i jak je. Sprawdź, co zrobić, by mieć figurę jak Miss Polski!

Dieta nie polega na jedzeniu saÅ‚aty i popijaniu joghurtem naturalnym, jak myÅ›li wiele osób. Jeżeli chcesz mieć piÄ™knÄ… sylwetkÄ™ i dobrze siÄ™ przy tym czuć, musisz jeść mniej, a czÄ™sto i systematycznie. Twoje posiÅ‚ki powinny zawierać wszystkie niezbÄ™dne elementy: biaÅ‚ko, wÄ™glowodany, witaminy i mineraÅ‚y – radzi Miss Polski.

Magdalena Bieńkowska codziennie je 5 posiłków, pije dużo wody i ćwiczy minimum 3 razy w tygodniu, zarówno pod okiem trenera personalnego, jak i sama. Jej słabością są słodycze, w związku z czym, raz w tygodniu pozwala sobie na zjedzenie czegoś co najbardziej lubi bez względu na kaloryczność.

Aby wytrwać w swoich postanowieniach uważam, że potrzebujemy pozwolić sobie od czasu do czasu na drobne przyjemnoÅ›ci. WedÅ‚ug mnie to zdrowe podejÅ›cie – podkreÅ›la Magda. Ale ważne jest to by wyznaczyć sobie cel i wytrwale do niego dążyć – dodaje.

Dla Najpiękniejszej Polki cel to wyjazd na międzynarodowy konkurs piękności w drugiej połowie 2016 roku. Swoje przygotowania zaczęła od wizyt u dietetyka i trenera, podczas, których został ustalony plan metamorfozy sylwetki. Ze względu na dużą ilość obowiązków, a małą ilość czasu wolnego, postawiła na catering dietetyczny i siłownię, która czynna jest 24 godziny na dobę.

Od dwóch miesięcy systematycznie realizuje założenia, choć jak sama przyznaje nie jest jej łatwo. Według Miss Polski nie ma cudownej metody, by mieć dużo energii i wymarzoną figurę musisz po prostu jeść zdrowo, ćwiczyć, a przy tym wszystkim być gotowym na poświęcenia np. wstawać godzinę wcześniej i zrezygnować z codziennego podjadania.

Przykładowe menu Magdaleny Bieńkowskiej:

Śniadanie: omlet ziołowy z sałatką z pomidorów
II śniadanie: sok owocowo-warzywny
Obiad: krem z marchewki i imbiru z mlekiem kokosowym i pierÅ› z indyka z kaszÄ… i kalafiorem
Podwieczorek: kokosowy pudding z nasion chia z owocami
Kolacja: pieczone warzywa z miksem sałat

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

fot. Dorota Tyszka[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Scroll to Top
Scroll to Top