Magda Gessler

Magda Gessler: dla mnie afrodyzjakiem jest ciekły mózg krewetki

Magda Gessler uwielbia owoce morza i zdradza, że na jej zmysły najbardziej działają ostrygi i mózg grillowanej krewetki. Przyrządzone według sprawdzonej receptury znacznie zwiększają ochotę na seks. Według restauratorki, właśnie takie menu idealnie nadaje się na romantyczną kolację walentynkową.
Owoce morza są bogate w mikroelementy, które dodają energii, a przez to pozytywnie wpływają na libido. Ich właściwości znała i doceniała już grecka bogini miłości Afrodyta. Czołowe miejsce zajmują one również na liście afrodyzjaków Magdy Gessler.

– Dla mnie afrodyzjakami są na pewno ostrygi. Też ciekły mózg krewetki, wypity po zgrillowaniu krewetki. Ale to jest mój afrodyzjak, trudno go przypisać komukolwiek. Prawdziwe afrodyzjaki to są te, o których marzymy, a nie te, które są wskazane – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle  Magda Gessler.

Właściwości pobudzające ma też wiele ziół, warzyw i owoców. Afrodyzjakiem mogą być truskawki z szampanem, chilli, kardamon, kawior, lubczyk, czekolada czy szafran. Na jednych pobudzająco działa smak, na innych zapach.

Magda Gessler jest autorką wielu książek kucharskich i właścicielką kilkunastu restauracji.  Prowadzi też program  „Kuchenne rewolucje” i jest  jurorką w polskiej edycji „Master Chef”. Obydwa formaty można oglądać antenie TVN-u.

Scroll to Top
Scroll to Top