Czy wiesz, że Kuskus jest narodową potrawą kuchni marokańskiej? Nazwą kuskus określa się zarówno potrawę jak i kaszę, z której jest przygotowywana. Co ciekawe, ziarenka kaszy kuskus w świecie muzułmańskim symbolizują szczęście i bogactwo a dzielenie się nimi jest symbolem otwartości oraz wspólnoty z innymi.
Kasza Kuskus Halina jest wprost idealna na obiad z powodzeniem zastępując nieco nudne ziemniaki czy popularny ryż. Oryginalnie kuskus podaje się z baraniną, jednak idealnie współgra także z wieprzowym lub wołowym gulaszem oraz drobiem. W duecie z lekkimi sosami warzywnymi także będzie tworzyć wyśmienite danie. Kuskus można serwować również z pieczoną lub smażoną rybą. Warto także spróbować kaszy kuskus zasmażanej na patelni z warzywami. Kuskus Halina jest także świetnym dodatkiem do sałatek na ciepło i na zimno.
Możliwości kulinarne, jakie daje nam ten niezwykły produkt są naprawdę nieograniczone! Co zatem wyczarujesz dziś pysznego z kuskusu? Sałatkę, placek a może zapiekankę?