Kuchnia

Sante z Agnieszką Maciąg polecają… Wesoły krupnik z kaszy jaglanej

Czym zajmuje się obecnie niegdysiejsza modelka, Agnieszka Maciąg? Gotowaniem! I promowaniem nie tylko swoich przepisów, ale i zdrowego trybu życia. Charakterystyczne drobne, żółte ziarenka z żółtą kropką zwane jagłami lub krupami otrzymywane były z prosa już w epoce neolitu. Kasza jaglana – kiedyś niezwykle popularna i ceniona, z czasem utraciła swoje miejsce w codziennym menu. […]

Sante z Agnieszką Maciąg polecają… Wesoły krupnik z kaszy jaglanej

Czym zajmuje się obecnie niegdysiejsza modelka, Agnieszka Maciąg? Gotowaniem! I promowaniem nie tylko swoich przepisów, ale i zdrowego trybu życia. Charakterystyczne drobne, żółte ziarenka z żółtą kropką zwane jagłami lub krupami otrzymywane były z prosa już w epoce neolitu. Kasza jaglana – kiedyś niezwykle popularna i ceniona, z czasem utraciła swoje miejsce w codziennym menu.

12 kwietnia – Światowy Dzień Czekolady!

Czy wiesz, że…dziś obchodzimy Światowy Dzień Czekolady? Czekolada każdemu z nas kojarzy się przede wszystkim z tą do picia, jako polewa do lodowych deserów, dodatek do ciast czy jako tradycyjna tabliczka. Hotele Mercure zapraszają w tym roku do odkrycia czekolady na nowo – w formie pralin z chili i pieprzem, w towarzystwie aromatycznej kawy czy

12 kwietnia – Światowy Dzień Czekolady!

Czy wiesz, że…dziś obchodzimy Światowy Dzień Czekolady? Czekolada każdemu z nas kojarzy się przede wszystkim z tą do picia, jako polewa do lodowych deserów, dodatek do ciast czy jako tradycyjna tabliczka. Hotele Mercure zapraszają w tym roku do odkrycia czekolady na nowo – w formie pralin z chili i pieprzem, w towarzystwie aromatycznej kawy czy

Miss Warszawy i orientalne smaki

Środowe popołudnie dla grupy finalistek Miss Warszawy przebiegało bardzo smakowicie – spędziliśmy je w gościnnych progach Studia Sztuki Kulinarnej w delikatesach azjatyckich Mei Asia. Tam właśnie odbyły się fantastyczne warsztaty, podczas których dziewczyny miały okazję poznać istotę, historię i rodzaje sushi, zasady zachowania w sushi barach, umiejscowienie sushi w japońskiej i europejskiej kulturze kulinarnej, etykietę

Miss Warszawy i orientalne smaki

Środowe popołudnie dla grupy finalistek Miss Warszawy przebiegało bardzo smakowicie – spędziliśmy je w gościnnych progach Studia Sztuki Kulinarnej w delikatesach azjatyckich Mei Asia. Tam właśnie odbyły się fantastyczne warsztaty, podczas których dziewczyny miały okazję poznać istotę, historię i rodzaje sushi, zasady zachowania w sushi barach, umiejscowienie sushi w japońskiej i europejskiej kulturze kulinarnej, etykietę

Wiosenne porządki z Dr. Beckmannem

Jak wyczyścić srebrną zastawę, żelazko, ekspres ciśnieniowy do kawy, czajnik elektryczny oraz jak pozbyć się niemiłych zapachów i zabrudzeń z kuchenki mikrofalowej i piekarnika? W takich sytuacjach sprawdzą się trzy specjalistyczne preparaty marki Dr. Beckmann. Wysoką jakość produktów gwarantuje niemiecki producent marki, specjalista od usuwania trudnych plam i zabrudzeń w domu. Dr. Beckmann – Środek

Wiosenne porządki z Dr. Beckmannem

Jak wyczyścić srebrną zastawę, żelazko, ekspres ciśnieniowy do kawy, czajnik elektryczny oraz jak pozbyć się niemiłych zapachów i zabrudzeń z kuchenki mikrofalowej i piekarnika? W takich sytuacjach sprawdzą się trzy specjalistyczne preparaty marki Dr. Beckmann. Wysoką jakość produktów gwarantuje niemiecki producent marki, specjalista od usuwania trudnych plam i zabrudzeń w domu. Dr. Beckmann – Środek

Dolce vita na wielkanocnym stole

Chociaż mazurki i makowce zawsze będą obecne w naszym świątecznym menu, coraz chętniej eksperymentujemy, sięgając po kulinarne inspiracje z różnych stron świata. Dla tych, którzy lubią modyfikować tradycję, dobrą propozycją będą specjały z ojczyzny tiramisu, lodów i espresso. Włoska kuchnia obfituje w różnego rodzaju desery. Stamtąd też przywędrowała do nas tradycja pieczenia tortów. Śródziemnomorskie słodkości

Dolce vita na wielkanocnym stole

Chociaż mazurki i makowce zawsze będą obecne w naszym świątecznym menu, coraz chętniej eksperymentujemy, sięgając po kulinarne inspiracje z różnych stron świata. Dla tych, którzy lubią modyfikować tradycję, dobrą propozycją będą specjały z ojczyzny tiramisu, lodów i espresso. Włoska kuchnia obfituje w różnego rodzaju desery. Stamtąd też przywędrowała do nas tradycja pieczenia tortów. Śródziemnomorskie słodkości

Wielkanocne dania pod okiem dietetyka

Dla osób dbających o linię, Święta spędzone przy suto zastawionym stole to prawdziwe wyzwanie. Nie musimy jednak odmawiać sobie wszystkich tradycyjnych specjałów. Jak zatem zaplanować wielkanocne menu? Kilku cennych wskazówek udziela Karolina Żmuda, dietetyk z Centrum Naturhouse. Świąteczne słodkości W Święta stoły aż uginają się od słodkości. W trosce o piękną sylwetkę nie musimy rezygnować

Wielkanocne dania pod okiem dietetyka

Dla osób dbających o linię, Święta spędzone przy suto zastawionym stole to prawdziwe wyzwanie. Nie musimy jednak odmawiać sobie wszystkich tradycyjnych specjałów. Jak zatem zaplanować wielkanocne menu? Kilku cennych wskazówek udziela Karolina Żmuda, dietetyk z Centrum Naturhouse. Świąteczne słodkości W Święta stoły aż uginają się od słodkości. W trosce o piękną sylwetkę nie musimy rezygnować

Scroll to Top
Scroll to Top