Kuchnia

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko […]

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko

Restauracja Biała Róża

Restauracja Biała Róża mieści się w historycznym kompleksie pałacowym, w bliskim sąsiedztwie Rynku Głównego i Zamku Królewskiego na Wawelu, tuż obok Plant i Filharmonii. To miejsce prawdziwie krakowskie, nawiązujące do tradycji kulinarnej miasta, historii regionu, szanujące jego kulturowe i artystyczne dziedzictwo. Doceniają to nasi goście: turyści spragnieni Krakowa oraz mieszkańcy kochający swoje miasto i jego aurę. Tworząc nasze dania inspirujemy się

Restauracja Biała Róża

Restauracja Biała Róża mieści się w historycznym kompleksie pałacowym, w bliskim sąsiedztwie Rynku Głównego i Zamku Królewskiego na Wawelu, tuż obok Plant i Filharmonii. To miejsce prawdziwie krakowskie, nawiązujące do tradycji kulinarnej miasta, historii regionu, szanujące jego kulturowe i artystyczne dziedzictwo. Doceniają to nasi goście: turyści spragnieni Krakowa oraz mieszkańcy kochający swoje miasto i jego aurę. Tworząc nasze dania inspirujemy się

Rusza Festiwal Włoskich smaków!

Wielbiciele kulinarnych podróży podczas jesiennych miesięcy mogą cieszyć się smakiem dań ze słonecznego południa Europy. Kusząca niezwykłą kompozycją warzyw, serów, pysznych wędlin i aromatycznych przypraw kuchnia włoska zagości w naszych domach nie tylko podczas urlopu. O zdrowe i pyszne przygotowanie dań ze słonecznej Italii zadbają przyprawy Kamis z limitowanej linii, która została zaplanowana na jesień.

Rusza Festiwal Włoskich smaków!

Wielbiciele kulinarnych podróży podczas jesiennych miesięcy mogą cieszyć się smakiem dań ze słonecznego południa Europy. Kusząca niezwykłą kompozycją warzyw, serów, pysznych wędlin i aromatycznych przypraw kuchnia włoska zagości w naszych domach nie tylko podczas urlopu. O zdrowe i pyszne przygotowanie dań ze słonecznej Italii zadbają przyprawy Kamis z limitowanej linii, która została zaplanowana na jesień.

Batonik? Nie, dziękuję!

Tak właśnie odpowiedziało 63% kobiet, które w pracy ze swojej diety chciałoby wyeliminować słodycze. Panie, mimo że narzekają na nadmiar obowiązków oraz nieustanny pośpiech i brak czasu, w pracy jedzą minimum dwa posiłki, pamiętają o urozmaiconej diecie oraz częściej niż mężczyźni unikają smażonych i tłustych potraw. To podstawowe, ale nie jedyne, różnice w podejściu do

Batonik? Nie, dziękuję!

Tak właśnie odpowiedziało 63% kobiet, które w pracy ze swojej diety chciałoby wyeliminować słodycze. Panie, mimo że narzekają na nadmiar obowiązków oraz nieustanny pośpiech i brak czasu, w pracy jedzą minimum dwa posiłki, pamiętają o urozmaiconej diecie oraz częściej niż mężczyźni unikają smażonych i tłustych potraw. To podstawowe, ale nie jedyne, różnice w podejściu do

Święto książki kulinarnej już 19 lipca w Warszawie

Już 19 lipca rozpoczną się w Warszawie Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy, którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek. Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Julia Child, Siostra Anastazja – książki tych i innych popularnych

Święto książki kulinarnej już 19 lipca w Warszawie

Już 19 lipca rozpoczną się w Warszawie Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy, którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek. Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Julia Child, Siostra Anastazja – książki tych i innych popularnych

Zaskocz gości weselnym menu

Letnie nastroje sprzyjają eksperymentom, także tym kulinarnym. Magazyn WEDDING podpowiada jak można zaskoczyć gości weselnych i wciągnąć ich w kreatywną zabawę smakami. Otwarty bar z wieloma dodatkami do przystawek to doskonały pomysł, szczególnie w przypadku kiedy goście pochodzą z różnych kręgów kulturowych. Przedstawiamy kilka scenariuszy na bar z weselnymi przekąskami w wersji na słodko i słono.

Zaskocz gości weselnym menu

Letnie nastroje sprzyjają eksperymentom, także tym kulinarnym. Magazyn WEDDING podpowiada jak można zaskoczyć gości weselnych i wciągnąć ich w kreatywną zabawę smakami. Otwarty bar z wieloma dodatkami do przystawek to doskonały pomysł, szczególnie w przypadku kiedy goście pochodzą z różnych kręgów kulturowych. Przedstawiamy kilka scenariuszy na bar z weselnymi przekąskami w wersji na słodko i słono.

Scroll to Top
Scroll to Top