Konsumenci docenili ocet i musztardę

Ocet Kielecki uhonorowany został Laurem Konsumenta 2010 zaś Musztarda Kielecka nagrodą Odkrycie Roku 2010. Te wyróżnienia to obecnie jedne z najbardziej prestiżowych nagród konsumenckich.

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” została w roku bieżącym nagrodzona za dwa produkty. Ocet Kielecki otrzymał Złoty Laur Konsumenta 2010, a Musztarda Kielecka – Odkrycie Roku 2010. Ocet jest wytwarzany w WSP „Społem” według tradycyjnej receptury już od 1932 roku. Na przestrzeni lat Spółdzielnia zawsze zaliczała się do czołówki wytwórców zarówno pod względem poziomu technologicznego produkcji, jak i jakości wyrobu finalnego. Niepowtarzalny smak i bukiet zapachowy kielecki ocet zawdzięcza naturalnej metodzie wytwarzania – octowej fermentacji alkoholu etylowego oraz wykorzystaniu w produkcji surowców wyłącznie najwyższej jakości. Odkrycie Roku przyznane zostało za musztardy w nowych plastikowych opakowaniach typu PET, kóre zostały wprowadzone na rynek w pierwszej połowie tego roku. Nowe butelki mają za zadanie zwiększyć atrakcyjność produktu i poszerzyć grono jego dotychczasowych odbiorców. Wykorzystanie nowoczesnego, w pełni transparentnego tworzywa, pozwala dodatkowo uwypuklić i podkreślić najwyższą jakoś samego wyrobu.

Laur Konsumenta to nagroda szczególna, bo przyznawana na podstawie badań pośród odbiorców produktów. Coroczny ogólnopolski sondaż wyłania najlepiej znane i najbardziej cenione marki, usługi czy wreszcie produkty. Konkurs ten można zatem uznać za swoisty miernik tendencji występujących na rynku oraz rzeczywistych odczuć klientów.

Scroll to Top
Scroll to Top