Konkurs: (u)Gotuj się na wygranie Encyklopedii Gotowania!

Lubicie gotować? Bo smakowite potrawy, wspaniale przyrządzone i ładnie podane, to chyba lubi każda i każdy z Was? A może macie jakieś własne, sprawdzone i ulubione przepisy kulinarne? Jeśli tak, to mamy dla Was propozycję super zabawy, w której na dodatek możecie wygrać całe… zestawy Encyklopedii Gotowania!

Wraz z w Wydawnictwem Prószyński i S-ka mamy dla Was

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][heading style=”1″]KONKURS[/heading]

Do wygrania: 4 zestawy Encyklopedii gotowania, w skład każdego zestawu wchodzą:

1. Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety

Nasza rodzima kuchnia proponuje mnóstwo przepisów na pyszne pasztety i pieczenie. Tu, zebrane i wydane w jednym zbiorze – prawie 200 przepisów na klasyczne pasztety, na pasztet drobiowy i wieprzowy, na pasztet z grzybów oraz pieczenie z wieprzowiny, wołowe i z mięsa drobiowego. Znajdziecie tu Państwo pieczenie na bazie szynki i boczku, przepisy na pieczenie rolowane i schab nadziany śliwką oraz innymi farszami.

 

2. Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy kuchni włoskiej

Kuchnia włoska zdumiewa swoim bogactwem i różnorodnością. Oferuje kilkaset rodzajów wymyślnie nazwanych klusek i makaronów, tuziny sosów wzbogacających ich smak, dania mięsne, z ryb, owoców morza, ryżu oraz zupy. Włosi osiągają niezrównane efekty smakowe, dodając do wielu potraw świeże zioła, oliwę z oliwek, pieczywo, pomidory, a także sery. To całe bogactwo smaków i rodzajów zamieszczono w jednej książce, proponując 160 potraw na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kuchni włoskiej.

3. Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki

Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu. Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by – poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych – przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.

Zadanie konkursowe:
Prześlij nam swój własny, oryginalny przepis kulinarny lub ulubioną, sprawdzoną przeróbkę znanego dania.

Odpowiedzi prosimy przesyłać na adres: konkurs@modaija.pl z dopiskiem w temacie: gotowanie w nieprzekraczalnym terminie do 22. października 2012 r. (w mailu nie zapomnijcie o podaniu swoich danych, umożliwiających wysyłkę nagrody w przypadku ewentualnej wygranej!).

Laureatów wybiera jury. Najciekawsze przepisy opublikujemy w dziale Kuchnia, najlepsze z najlepszych – nagrodzimy zestawami książek. Rozwiązanie konkursu oraz nazwiska laureatów – w tym samym miejscu poniżej, po zakończeniu konkursu.

Jeżeli komuś nie dopisze szczęście w konkursie, nie martwcie się! Wszystkie wymienione książki może znaleźć i zakupić na stronie www.ksiegarnia.proszynski.pl/ !

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][heading style=”2″]Rozwiązanie konkursu[/heading]

Nagrody otrzymują: Joanna Pasztela z Gliwic za przepis na sałatkę żółtą, Mirosław Łapka z Wałcza za przepis swojego syna na piersi z indyka, Iwona Rozłucka z Warszawy za przepis na czekoladowe ptysie oraz Ewa Grzelak ze Zgierza za własną przeróbkę kultowej „Krówki”.

Wszystkie nagrodzone przepisy, a także wiele innych, wspaniałych przepisów naszych Czytelniczek i Czytelników, do których tym razem nie uśmiechnęło się szczęście, znajdziecie w naszym dziale KUCHNIA http://modaija.pl/k/kuchnia-3/, a laureatom oczywiście serdecznie gratulujemy i życzymy SMACZNEGO![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Scroll to Top
Scroll to Top