Główna » Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI. Recenzja

Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI. Recenzja

Czyż może być coś lepszego niż Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI? Po przewertowaniu tej wspaniałej księgi od A do Z szczerze wątpię! To prawdziwa gratka nie tylko dla smakoszy, bowiem nie wyobrażam sobie, by komuś nie pociekła przysłowiowa ślinka na widok tych wspaniałych – najlepszych! -przepisów kuliarnych!

„Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI“ to przełomowa książka kulinarna – 39 życiorysów Restauratorów, prawie 100 sekretnych przepisów i więcej niż 250 pięknych zdjęć na ponad 300 stronach w twardej oprawie. Ze wstępem Macieja Nowaka o historii polskich Restauracji! To nie tylko pierwszy tak szeroki dostęp do sekretów flagowych dań najlepszych restauracji.

Znajdziemy tu między innymi sekretne przepisy najlepszych restauracji, poczynając od Śląska, poprzez Kraków, Poznań i Warszawę, na wybrzeżu i Szczecinie kończąc. Wszyscy restauratorzy podają przepisy na swoje najlepsze dania, z których słyną ich przybytki kulinarne. Mamy tu między innymi takie frykasy, jak chociażby mus z węgorza w galaretce z czarnej porzeczki, pasztet francuski na maderze serwowany z salsą z czarnej porzeczki, parfait z wędzonego pstrąga ojcowskiego vzy pleskavica gurmańska. Do tego najlepsze przepisy na ciasto do pizzy, klasyczny sos pomidorowy czy perfekcyjne steki. Nic, tylko otwierać album i zabierać się za gotowanie!

Ogromnym atutem jest piękne wydanie oraz wspaniałe zdjęcia. Jak wiadomo, je się również oczami, a tu mamy prawdziwą ucztę nie tylko dla podniebienia, dla naszej wyobraźni, ale i dla naszych oczy! Pozycja obowiązkowa nie tylko dla miłośników ucztowania!

Dostępna już teraz na restaurantweek.pl!

Zobacz również: wszystko o książce Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI

Andrzej Kwaśniewski

Podziel się: