Czas dojrzałych smaków

Z okazji wprowadzenia na rynek nowych serów żółtych Hochland Premium na wagę, 14 maja odbyła się wyjątkowa konferencja prasowa w restauracji CONCEPT 13 znajdującej się na ostatnim piętrze ekskluzywnego domu handlowego VITKAC w Warszawie, podczas której goście mogli cieszyć swoje podniebienie doskonałą kompozycją smaków: dojrzałymi serami Hochland Premium i Valbon oraz wina.

Spotkanie łączące tak wyrafinowane smaki nie mogło obejść się bez specjalistów w tej dziedzinie. Znany kucharz i pasjonat zdrowego gotowania – Tomasz Jakubiak opowiedział o serach i poprowadził warsztaty kulinarne, natomiast znawca win i słynny krytyk winiarski – Tomasz Prange-Barczyński podpowiedział, jak skomponować pełen bukiet dojrzałego smaku.

Goście mogli spróbować łagodnie orzechowego Emmentalera Classic, delikatnie pikantnego Maasdamera Caracter oraz aromatycznie owocowego Kaaslandera Premium. Ponadto wyjątkowym smakiem i delikatną konsystencją zachwycały również sery pleśniowe Valbon, a wino dobrane przez Tomasza Prange-Barczyńskiego jeszcze bardziej wydobywało niepowtarzalny bukiet serów.

Po degustacji win i serów Tomasz Jakubiak zaprezentował wyjątkowe danie z jednym z serów żółtych Hochland Premium. Quesadilla z duszoną wieprzowiną i serem żółtym Premium Emmentaler Classic zrobiła furorę. Bez wątpienia był to pyszny i niezwykle ciekawy początek dnia.

Zdjęcie_1 Zdjęcie_2 Zdjęcie_3 Zdjęcie_4

Scroll to Top
Scroll to Top