Zapraszamy do degustacji smakowitej opowieści o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia

Strona główna » Blog » Zapraszamy do degustacji smakowitej opowieści o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia

Zapraszamy do degustacji smakowitej opowieści o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia

Ten, kto nie ma dobrego podejścia do kobiet, nie zostanie nigdy wielkim szefem kuchni.

Białe trufle to zmysłowa opowieść o najznakomitszym kucharzu Francji, który gotował dla Ritza i w londyńskim Savoyu, przyjmował na swych kolacjach koronowane głowy i całą artystyczną śmietankę Paryża. To historia wielkich miłości i namiętności skąpanych w smakach i zapachach, której lekturę można porównać do delektowania się wykwintnym jedzeniem.

Beata Tyszkiewicz: Nie ma bardziej smakowitej lektury! Ta książka pozwoliła mi przeżyć chwile wiary w uczucia i pasje.

Michel Moran, francuski szef kuchni i restaurator, juror programu MasterChef: Wyśmienita opowieść o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia. A. Escoffier – mój mentor kulinarny.

Robert Sowa: Białe trufle to wielka uczta, nie tylko smakowita opowieść o miłości, francuskiej kuchni i miłości do jedzenia. To przede wszystkim zmysłowa historia o jednym z najlepszych szefów kuchni we Francji – Auguście Escoffierze. Wykwintna lektura, polecam!

Warto wiedzieć:

W sprzedaży dostępna będzie wersja limitowana z zakładką pachnącą cynamonem.
Książka ukazuje się w roku, w którym przypada 110. rocznica wydania przez Auguste’a Escoffiera książki Le guide culinaire – biblii współczesnej kuchni francuskiej.
A. Escoffier tworzył potrawy, którym nadawał imiona swoich muz i kochanek, np. deser Melba – na cześć australijskiej śpiewaczki Nellie Melby.
Białe trufle to afrodyzjak.

Białe trufle, Nicole Mary Kelby
Premiera: 24 stycznia 2013
Wydawnictwo Znak Literanova

N.M.Kelby, foto: Ann Marsden

2018-03-14T08:44:30+00:00 11 grudnia 2012|Kuchnia, Kultura|

Zostaw komentarz