Warsztaty kulinarne Kamis/McCormick z Basią Ritz

W tym roku po raz pierwszy Kamis wraz z McCormick zaprezentowali w Polsce Trendy w Smakach, czyli zapowiedź tego, co będzie modne i smaczne w najbliższym sezonie.

Trendy w Smakach 2013:

Koniec kompromisów, który pokazuje nam drogę do zatracenia się w bogactwie smaków.

Autorska kuchnia– pokazujemy na co nas stać w kuchni, łącząc produkty, które nas inspirują.

Kulinarna harmonia, pokazująca jak zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie dzięki indywidualnemu podejściu do spraw żywienia.

Ukryty potencjał składników– uczymy się w pełni wykorzystywać najpełniejsze smaki w niedocenianych fragmentach roślin i mięs.

Udomowiona egzotyka: Odkrywamy nieograniczone możliwości drzemiące w składnikach z całego świata, poza ich tradycyjną rolą w kuchniach regionalnych.

Przedstawieniem kuchennego haute couture zajęła się zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji Masterchef.

„Trendy w smakach nie są w żaden sposób narzucane, mają jedynie stanowić dla nas inspirację. Jeśli otworzymy się na możliwość nietypowych połączeń składników i wykorzystamy to, co daje nam natura – jesteśmy na najlepszej drodze do osiągnięcia kulinarnego sukcesu. – powiedziała Basia Ritz –  Zachęcam do eksperymentowania i bycia szefem kuchni u siebie. Tak właśnie powstaje kuchnia autorska.”

Prezentacja Trendów w Smakach na 2013 r miała miejsce podczas dwóch wydarzeń. Pierwszym były warsztaty wspólnego gotowania z Basią Ritz, na których przepisy zostały wypróbowane w praktyce przez grupę kulinarnych odkrywców.

Kolejnego dnia Basia opowiedziała o Trendach podczas konferencji blogerów kulinarnych, zaszczepiając pomysły i inspiracje nowymi smakami, przedstawicielom blogosfery.

Radość poszukiwań nowych smaków, samodzielne odkrywanie ciekawych przepisów to wspaniałe kulinarne doświadczenie. Wspólnie z Kamis/ McCormick zwyciężczyni Masterchefa przekonała do wypróbowania tego co nowe, odświeżenia tego co zapomniane i połączenia tradycji z nowoczesnością.

068

085

114

ChinDumpling_DukkahSauce_1_HR

RsmaryTomatoJam_PoachedEgg_HR

Scroll to Top
Scroll to Top