Już w środę – 7 marca startuje 7. edycja jednego z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie – TOP CHEF. Czternaścioro zawodowych kucharzy już w najbliższą środę, o godzinie 21:30 w Polsacie, rozpocznie walkę o tytuł „TOP CHEF” i 100 tysięcy złotych.
Wśród uczestników są tacy, którzy szkolili się u cenionych na świecie szefów kuchni, m.in: Alberta Roux – twórcy pierwszej brytyjskiej trzygwiazdkowej restauracji oraz Paula Bocussa, Francesco Mazzei czy Gordona Ramsaya. Kandydaci na TOP CHEFA zdobywali też doświadczenie w gwiazdkowych restuaracjach: „Santceloni” (dwie gwiazdki) w Mardycie, „Dos Cielos” (jedna gwiazdka) w Barcelonie, „Fraiche” (jedna gwiazdka) Marca Wilkinsona i londyńskim , „The Ledbury” (dwie gwiazdki) i warszawskiej „Senses” (jedna gwiazdka).
Uczestnicy 7. edycji programu „TOP CHEF”
Daniel Wanke, 30 lat, Katowice, kucharz freelancer w restauracjach „pop-up”
Szymon Sławiński, 41 lat, Poznań, szef kuchni i właściciel restauracji „Modra Kuchnia”
Jan Kilański, 26 lat, Warszawa, szef kuchni w restauracji „Neon” w Gdyni
Mariola Monczak, 30 lat, Wrocław, szef kuchni w restauracji „Pod Papugami”
Jakub Chojecki, 40 lat, Warszawa, szef kuchni w restauracji „JCC” oraz private chef
Kamil Kędzierski, 26 lat, Warszawa, szef kuchni w restauracji „The Bite”
Krzysztof Konieczny, 24 lata, Bytom, kucharz w restauracji „Sztuczka” w Gdyni
Damian Wajda, 26 lat Oleśno, szef kuchni w „Bistro pod Sowami”
Jarosław Śliwka, 26 lat, Bytom, szef kuchni w restauracji „27th floor” w Katowicach
Jakub Reszka, 26 lat, Kraków, szef kuchni w restauracji „Lavenda” w Poznaniu
Ewelina Łapińska, 28 lat, Białystok, szef kuchni i współwłaściciel restauracji „Świętojańska21” i „Czarna Owca”’
Mateusz Czekierda, 31 lat, Warszawa, szef kuchni w restauracji „Bocca Bar”
Łukasz Frankowicz, 34 lata, Wolin, szef kuchni i współwłaścicielw restauracjach „Art.’s Kitchen” oraz „Dolce Vita” w Międzyzdrojach
Sylwia Stachyra, 32 lat, Lublin/Warszawa, kucharz freelancer oraz konsultant i private chef