szef kuchni

Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie

warsztaty kulinarne

Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania […]

Przepisy kulinarne Michała Godynia, szefa kuchni Ambasady Szwecji w Warszawie

Kanelbullar – Słodkie bułeczki cynamonowe Przepis na 20 sztuk CIASTO: 0,6 kg mąki pszennej 30 g drożdży 100 g masła 1 szklanka (250 ml) mleka 100g cukru łyżeczka mielonego kardamonu 1 jajko NADZIENIE: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu SZKLIWO : 1 jajko cukier perlisty do posypania

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Modne miejsca

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem

Modne miejsca: Endorfina Foksal

Urokliwa, prestiżowa i w samym środku Warszawy – taka jest ulica Foksal, zaś Pałac Zamoyskich to historia, którą możemy przeżyć na nowo Dzięki Endorfinie. Endorfina to miejsce, w którym można doskonale zjeść w restauracji, bawić się do białego rana w klubie, a przechadzając się po ogrodzie zapomnieć, że jest się w centrum wielkiego miasta. Miejsce przyciąga również niepowtarzalnym klimatem

Warsztaty kulinarne Kamis/McCormick z Basią Ritz

Modne miejsca

W tym roku po raz pierwszy Kamis wraz z McCormick zaprezentowali w Polsce Trendy w Smakach, czyli zapowiedź tego, co będzie modne i smaczne w najbliższym sezonie. Trendy w Smakach 2013: Koniec kompromisów, który pokazuje nam drogę do zatracenia się w bogactwie smaków. Autorska kuchnia– pokazujemy na co nas stać w kuchni, łącząc produkty, które

Warsztaty kulinarne Kamis/McCormick z Basią Ritz

W tym roku po raz pierwszy Kamis wraz z McCormick zaprezentowali w Polsce Trendy w Smakach, czyli zapowiedź tego, co będzie modne i smaczne w najbliższym sezonie. Trendy w Smakach 2013: Koniec kompromisów, który pokazuje nam drogę do zatracenia się w bogactwie smaków. Autorska kuchnia– pokazujemy na co nas stać w kuchni, łącząc produkty, które

Basia Ritz: Moim zdaniem…

Basia_Ritz

Na wielką galę wybrałbym kreację… Chanel albo Armani. Coś bardzo, bardzo eleganckiego, koniecznie długa kreacja. Na co dzień noszę… Rzeczy wygodne. Kocham czarny kolor i mam słabość do UGG´s. Słucham, czytam, oglądam… Ostatnio odkryłam po raz kolejny i na nowo The Beatles. Ale ogólnie rzecz biorąc zależy to od nastroju… Aktualnie czytam trzy pozycje: Białe

Basia Ritz: Moim zdaniem…

Na wielką galę wybrałbym kreację… Chanel albo Armani. Coś bardzo, bardzo eleganckiego, koniecznie długa kreacja. Na co dzień noszę… Rzeczy wygodne. Kocham czarny kolor i mam słabość do UGG´s. Słucham, czytam, oglądam… Ostatnio odkryłam po raz kolejny i na nowo The Beatles. Ale ogólnie rzecz biorąc zależy to od nastroju… Aktualnie czytam trzy pozycje: Białe

Konkurs: Wygraj książkę kulinarną zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji MasterChef!

Modne miejsca

Basia Ritz, zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji najpopularniejszego show świata zdradza sekrety, które pozwoliły jej zwyciężyć show TVN i każdej niedzieli ściągać przed telewizory ponad 3 miliony widzów! W tej książce po raz pierwszy prezentuje swoje oryginalne przepisy, które z pewnością podbiją także Twoje podniebienie. Tajniki, wskazówki, porady, inspiracje – wszystko, czego potrzebujesz, aby zostać MasterChefem

Konkurs: Wygraj książkę kulinarną zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji MasterChef!

Basia Ritz, zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji najpopularniejszego show świata zdradza sekrety, które pozwoliły jej zwyciężyć show TVN i każdej niedzieli ściągać przed telewizory ponad 3 miliony widzów! W tej książce po raz pierwszy prezentuje swoje oryginalne przepisy, które z pewnością podbiją także Twoje podniebienie. Tajniki, wskazówki, porady, inspiracje – wszystko, czego potrzebujesz, aby zostać MasterChefem

Kobiety dorwały się do głosu i stają się doceniane! Rozmowa z Basia Ritz, zwyciężczynią polskiej edycji MasterChef

Basia_Ritz

Niech pani mówi jak było naprawdę, wygrała pani ten program czy nie? Wygrałam i do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Codziennie budzę się rano wstaje i sama sobie powtarzam: To prawda! To się stało naprawdę i jestem właśnie tu i teraz! Gratulujemy wygranej i cieszymy się z panią, ale miłośnicy teorii spiskowych po

Kobiety dorwały się do głosu i stają się doceniane! Rozmowa z Basia Ritz, zwyciężczynią polskiej edycji MasterChef

Niech pani mówi jak było naprawdę, wygrała pani ten program czy nie? Wygrałam i do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Codziennie budzę się rano wstaje i sama sobie powtarzam: To prawda! To się stało naprawdę i jestem właśnie tu i teraz! Gratulujemy wygranej i cieszymy się z panią, ale miłośnicy teorii spiskowych po

Scroll to Top
Scroll to Top