slow life

Gwiazdy o zdrowym odżywaniu. Ewa Pacuła: obiad to nie kotlet, ziemniaki i surówka

Ewa Pacuła

Ewa Pacuła, Olga Borys, Beata Sadowska, Grażyna Wolszczak, Anna Krzyżanowska i Marek Kościkiewicz deklarują, że na co dzień starają się zdrowo odżywiać i układają swoje menu w zależności od potrzeb organizmu. Dobrze dopasowana dieta pozwala im utrzymać szczupłą sylwetkę i odpowiednią wagę oraz poprawia samopoczucie. Gwiazdy przyznają, że nie unikają słodyczy czy innych kalorycznych potraw, ale tak jak we wszystkim – […]

Gwiazdy o zdrowym odżywaniu. Ewa Pacuła: obiad to nie kotlet, ziemniaki i surówka

Ewa Pacuła, Olga Borys, Beata Sadowska, Grażyna Wolszczak, Anna Krzyżanowska i Marek Kościkiewicz deklarują, że na co dzień starają się zdrowo odżywiać i układają swoje menu w zależności od potrzeb organizmu. Dobrze dopasowana dieta pozwala im utrzymać szczupłą sylwetkę i odpowiednią wagę oraz poprawia samopoczucie. Gwiazdy przyznają, że nie unikają słodyczy czy innych kalorycznych potraw, ale tak jak we wszystkim –

Wisłaki dołączają do kampanii Sklepy Wolne od Futer

wisłaki Sklepy Wolne od Futer

Kolejna polska marka odzieżowa włączyła się w międzynarodową kampanię Sklepy Wolne od Futer (oryg. Fur Free Retailer), stając się tym samym 18 polską firmą, która poparła projekt i pisemnie zobowiązała się do niestosowania naturalnego futra w swoich projektach. WISŁAKI to pierwsza w Polsce marka modowa i ekologiczna zapoczątkowana crowdfundingiem. Pomysł narodził się wiosną 2014 roku

Wisłaki dołączają do kampanii Sklepy Wolne od Futer

Kolejna polska marka odzieżowa włączyła się w międzynarodową kampanię Sklepy Wolne od Futer (oryg. Fur Free Retailer), stając się tym samym 18 polską firmą, która poparła projekt i pisemnie zobowiązała się do niestosowania naturalnego futra w swoich projektach. WISŁAKI to pierwsza w Polsce marka modowa i ekologiczna zapoczątkowana crowdfundingiem. Pomysł narodził się wiosną 2014 roku

Skrywane grzechy dietetyczne

dietetyk

Polacy jedzą zdrowo głównie na randkach oraz najbardziej przejmują się jak ocenią ich dietę przyjaciele, współpracownicy oraz rodzina. Blisko 59% respondentów je najzdrowiej właśnie w towarzystwie najbliższych. Natomiast zaledwie 2% zadeklarowało, że zdrowo się odżywia również bez obecności innych. Polacy nie prowadzą najzdrowszego trybu życia w porównaniu z innymi krajami europejskimi pokazało badanie Global Consumer & Distributor

Skrywane grzechy dietetyczne

Polacy jedzą zdrowo głównie na randkach oraz najbardziej przejmują się jak ocenią ich dietę przyjaciele, współpracownicy oraz rodzina. Blisko 59% respondentów je najzdrowiej właśnie w towarzystwie najbliższych. Natomiast zaledwie 2% zadeklarowało, że zdrowo się odżywia również bez obecności innych. Polacy nie prowadzą najzdrowszego trybu życia w porównaniu z innymi krajami europejskimi pokazało badanie Global Consumer & Distributor

Ekofryzjer – o co w tym chodzi? wideo

ekofryzjer

Woda kojarzy się nam z utrzymaniem higieny dlatego często bagatelizujemy propozycje jej oszczędzania. W branży fryzjerskiej do ok. 60% usług potrzebna jest woda, a więc to podstawa w tej działalności. Czy zatem fryzjerzy mogą oszczędzać wodę? Okazuje się, że nawet niewielkie zmiany codziennych przyzwyczajeń oraz wykorzystanie takich rozwiązań, m.in. jak perlatory mogą dać widoczne rezultaty!

Ekofryzjer – o co w tym chodzi? wideo

Woda kojarzy się nam z utrzymaniem higieny dlatego często bagatelizujemy propozycje jej oszczędzania. W branży fryzjerskiej do ok. 60% usług potrzebna jest woda, a więc to podstawa w tej działalności. Czy zatem fryzjerzy mogą oszczędzać wodę? Okazuje się, że nawet niewielkie zmiany codziennych przyzwyczajeń oraz wykorzystanie takich rozwiązań, m.in. jak perlatory mogą dać widoczne rezultaty!

5 porcji warzyw, owoców lub soku

5 porcji warzyw, owoców lub soku

Wystarczy minimum 400 g owoców i warzyw aby zapewnić 5 porcji zdrowia w ciągu dnia! Po co i jak? Wszystkie odpowiedzi znajdą się w startującej właśnie, czwartej już edycji, kampanii edukacyjno-informacyjnej „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Czy wiesz ile gram i ile porcji owocowo-warzywnych powinno się spożywać w ciągu dniai? Czy wiesz ile wartości

5 porcji warzyw, owoców lub soku

Wystarczy minimum 400 g owoców i warzyw aby zapewnić 5 porcji zdrowia w ciągu dnia! Po co i jak? Wszystkie odpowiedzi znajdą się w startującej właśnie, czwartej już edycji, kampanii edukacyjno-informacyjnej „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Czy wiesz ile gram i ile porcji owocowo-warzywnych powinno się spożywać w ciągu dniai? Czy wiesz ile wartości

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

slow food

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami

Scroll to Top
Scroll to Top