ryby

Slow Market zacumuje nad Wisłą

Slow Market

Fast food odchodzi do lamusa. Ba, to slow food wypiera go z kulinarnej mapy Warszawy. Od połowy maja, nad brzegiem Wisły, będą obywały się letnie targi spożywcze Slow Market, promujące lokalne, zdrowe i rozsądne podejście do konsumpcji. Slow Market Nad Wisłą to targ spożywczy, podczas którego swoje produkty zaprezentuje 50 lokalnych producentów żywności i stołeczne […]

Slow Market zacumuje nad Wisłą

Fast food odchodzi do lamusa. Ba, to slow food wypiera go z kulinarnej mapy Warszawy. Od połowy maja, nad brzegiem Wisły, będą obywały się letnie targi spożywcze Slow Market, promujące lokalne, zdrowe i rozsądne podejście do konsumpcji. Slow Market Nad Wisłą to targ spożywczy, podczas którego swoje produkty zaprezentuje 50 lokalnych producentów żywności i stołeczne

10 super produktów, które powinnaś włączyć do swojej diety

10 super produktów, które powinnaś włączyć do swojej diety

Wspomagają nie tylko naszą dietę, ale i pamięć czy też w ogóle pracę mózgu, mają zbawienny wpływ na cerę i włosy. Oto 10 super produktów, które powinnaś włączyć do swojej codziennej diety! 1. Bakłażan Bakłażan znany jest dobre dla mózgu, ponieważ ma przeciwutleniacze, które pomagają chronić błony komórkowe mózgu. Bakłażan zawiera również składnik odżywczy nazwie

10 super produktów, które powinnaś włączyć do swojej diety

Wspomagają nie tylko naszą dietę, ale i pamięć czy też w ogóle pracę mózgu, mają zbawienny wpływ na cerę i włosy. Oto 10 super produktów, które powinnaś włączyć do swojej codziennej diety! 1. Bakłażan Bakłażan znany jest dobre dla mózgu, ponieważ ma przeciwutleniacze, które pomagają chronić błony komórkowe mózgu. Bakłażan zawiera również składnik odżywczy nazwie

Co 20 minut na świecie ginie jeden gatunek ryb. Halibuty i łososie bałtyckie na liście ryb zagrożonych wyginięciem

WWF Polska

W ciągu 40 lat niektóre gatunki ryb i owoców morza mogą wyginąć. Należą do nich m.in. halibut, węgorz, łosoś bałtycki i homar. Aby nie dopuścić do tego, Polacy powinni zmienić swoje nawyki żywieniowe i wykreślić zagrożone gatunki z jadłospisu. WWF Polska, aby pomóc konsumentom w dokonywaniu świadomych zakupów, wydała poradnik pokazujący, które ryby można, a których nie należy kupować. Liczba ryb i owoców morza

Co 20 minut na świecie ginie jeden gatunek ryb. Halibuty i łososie bałtyckie na liście ryb zagrożonych wyginięciem

W ciągu 40 lat niektóre gatunki ryb i owoców morza mogą wyginąć. Należą do nich m.in. halibut, węgorz, łosoś bałtycki i homar. Aby nie dopuścić do tego, Polacy powinni zmienić swoje nawyki żywieniowe i wykreślić zagrożone gatunki z jadłospisu. WWF Polska, aby pomóc konsumentom w dokonywaniu świadomych zakupów, wydała poradnik pokazujący, które ryby można, a których nie należy kupować. Liczba ryb i owoców morza

Jakie ryby jeść, a jakich unikać?

dietetyk

Dietetycy zalecają spożycie 2 – 3 porcji ryb tygodniowo. Najistotniejszymi składnikami, decydującymi o wartości odżywczej ryb jest zawartość kwasów tłuszczowych z rodziny OMEGA 3. Kwasy te m.in obniżają ciśnienie krwi, wpływają pozytywnie na rozwój i pracę mózgu, skórę oraz obniżają stężenie cholesterolu. Jakie ryby można jeść nie obawiając się jednocześnie o swoje zdrowi powiedziała newsrm.tv Ewa Ceborska-Scheiterbauer, dietetyk. źródło:

Jakie ryby jeść, a jakich unikać?

Dietetycy zalecają spożycie 2 – 3 porcji ryb tygodniowo. Najistotniejszymi składnikami, decydującymi o wartości odżywczej ryb jest zawartość kwasów tłuszczowych z rodziny OMEGA 3. Kwasy te m.in obniżają ciśnienie krwi, wpływają pozytywnie na rozwój i pracę mózgu, skórę oraz obniżają stężenie cholesterolu. Jakie ryby można jeść nie obawiając się jednocześnie o swoje zdrowi powiedziała newsrm.tv Ewa Ceborska-Scheiterbauer, dietetyk. źródło:

Co jeść zimą, by nie przytyć?

Co jeść zimą

Zimą potrzebujemy więcej energii, żeby ogrzać organizm. Niestety nasza aktywność ruchowa zwykle wtedy spada. Poza tym częściej jesteśmy w gorszym nastroju i staramy go sobie poprawić podjadaniem słodyczy. W jaki sposób powinniśmy się zatem odżywiać, żeby nie przytyć? Najważniejsze jest regularne jedzenie, należy spożywać 5 posiłków dziennie – mówi serwisowi infoWire.pl dietetyk Barbara Kreft. Na

Co jeść zimą, by nie przytyć?

Zimą potrzebujemy więcej energii, żeby ogrzać organizm. Niestety nasza aktywność ruchowa zwykle wtedy spada. Poza tym częściej jesteśmy w gorszym nastroju i staramy go sobie poprawić podjadaniem słodyczy. W jaki sposób powinniśmy się zatem odżywiać, żeby nie przytyć? Najważniejsze jest regularne jedzenie, należy spożywać 5 posiłków dziennie – mówi serwisowi infoWire.pl dietetyk Barbara Kreft. Na

Kobiety w ciąży nie powinny spożywać ryb bałtyckich i tłustego mięsa

Co jeść zimą

Stężenie metali ciężkich i dioksyn w rybach morskich dopuszczonych do sprzedaży w Polsce nie przekracza ustalonych norm bezpieczeństwa. Substancje te są jednak szczególnie toksyczne dla rozwijającego się płodu, dlatego kobietom w ciąży nie zaleca się spożywania śledzi i łososi bałtyckich. Źródłem dioksyn mogą być nie tylko ryby oleiste, ale również inne wysokotłuszczowe produkty pochodzenia zwierzęcego. Ryby są wartościowym składnikiem diety ze względu na zawartość

Kobiety w ciąży nie powinny spożywać ryb bałtyckich i tłustego mięsa

Stężenie metali ciężkich i dioksyn w rybach morskich dopuszczonych do sprzedaży w Polsce nie przekracza ustalonych norm bezpieczeństwa. Substancje te są jednak szczególnie toksyczne dla rozwijającego się płodu, dlatego kobietom w ciąży nie zaleca się spożywania śledzi i łososi bałtyckich. Źródłem dioksyn mogą być nie tylko ryby oleiste, ale również inne wysokotłuszczowe produkty pochodzenia zwierzęcego. Ryby są wartościowym składnikiem diety ze względu na zawartość

Scroll to Top
Scroll to Top