morele

Kuracja morelowa

Morele mają dużo żelaza, potasu i witaminy A. Właśnie witamina A chroni nas przed nowotworami, obniża poziom cholesterolu we krwi. Gdy jej brakuje, nękają nas choroby skóry, tarczycy, tzw. kurza ślepota, biegunki. Jedzenie moreli zaleca się przy anemii. Owoce przywracają odporność organizmowi, chronią przed chorobami. Morelową kurację możemy przeprowadzić stosując świeże lub suszone owoce. 200 […]

Kuracja morelowa

Morele mają dużo żelaza, potasu i witaminy A. Właśnie witamina A chroni nas przed nowotworami, obniża poziom cholesterolu we krwi. Gdy jej brakuje, nękają nas choroby skóry, tarczycy, tzw. kurza ślepota, biegunki. Jedzenie moreli zaleca się przy anemii. Owoce przywracają odporność organizmowi, chronią przed chorobami. Morelową kurację możemy przeprowadzić stosując świeże lub suszone owoce. 200

Jedz zdrowo

By zdrowo odżywiać się, wcale nie trzeba spędzać wielu godzin w kuchni czy ograniczać do jedzenia sałaty i szpinaku. Wystarczy trochę uważniej robić zakupy spożywcze, by w krótkim czasie odczuć dobre skutki nowej diety. Zdrowe odżywianie ułatwia klientom między innymi firma Marks & Spencer. W jej ofercie znajdziemy kilka linii z przyjaznymi dla zdrowia produktami,

Jedz zdrowo

By zdrowo odżywiać się, wcale nie trzeba spędzać wielu godzin w kuchni czy ograniczać do jedzenia sałaty i szpinaku. Wystarczy trochę uważniej robić zakupy spożywcze, by w krótkim czasie odczuć dobre skutki nowej diety. Zdrowe odżywianie ułatwia klientom między innymi firma Marks & Spencer. W jej ofercie znajdziemy kilka linii z przyjaznymi dla zdrowia produktami,

Co kryją w sobie morele?

Tak jak i wiele innych suszonych owoców, morele mogą pochwalić się ogromem pozytywnych właściwości. Podobno długowieczność tybetańskiego ludu Hunzów to zasługa właśnie tych owoców – latem Azjaci zajadają się morelami prosto z drzewa, zimą podjadają suszone maczane w mleku, a przez cały roku do smażenia używają jedynie oleju z pestek tych niepozornych kuzynek brzoskwini.

Co kryją w sobie morele?

Tak jak i wiele innych suszonych owoców, morele mogą pochwalić się ogromem pozytywnych właściwości. Podobno długowieczność tybetańskiego ludu Hunzów to zasługa właśnie tych owoców – latem Azjaci zajadają się morelami prosto z drzewa, zimą podjadają suszone maczane w mleku, a przez cały roku do smażenia używają jedynie oleju z pestek tych niepozornych kuzynek brzoskwini.

Scroll to Top
Scroll to Top