Strona główna » Blog » kulinarne
15 02, 2016

VISITING CHEF w MOMU.gastrobar

2016-03-31T09:20:38+00:0015 lutego 2016|Kuchnia|

Po długiej przerwie wracamy z cyklem Visiting Chef. Piętnasta odsłona projektu przygotowała dla Was wiele niespodzianek. MOMU.gastrobar wyróżnia się poprzez połączenie kultury jedzeniowej ulic świata z najwyższą jakością używanych produktów. MOMU. GASTROBAR to koncept, który

26 11, 2015

Zdrowe odżywianie nie jest trudne!

2018-03-14T04:54:17+00:0026 listopada 2015|Kuchnia, Zdrowie|

Każdy z nas chciałby zachować dobre zdrowie i sprawność jak najdłużej, cieszyć się życiem i nie myśleć o chorobach. Czy jest to w ogóle możliwe? Czy obecny sposób życia nam to umożliwia? Oczywiście, że tak.

14 05, 2015

Slow Market zacumuje nad Wisłą

2018-03-14T05:41:08+00:0014 maja 2015|Kuchnia|

Fast food odchodzi do lamusa. Ba, to slow food wypiera go z kulinarnej mapy Warszawy. Od połowy maja, nad brzegiem Wisły, będą obywały się letnie targi spożywcze Slow Market, promujące lokalne, zdrowe i rozsądne podejście

13 05, 2015

Dieta a kuchnia polska

2018-03-14T05:42:11+00:0013 maja 2015|Kuchnia|

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda

14 02, 2015

Najdroższa czekolada świata

2018-03-14T05:58:01+00:0014 lutego 2015|Kuchnia|

Wyjątkowo ekskluzywna i wykwintna czekoladka może być pięknym i słodkim prezentem na Walentynki, lecz niestety, dostępnym wyłącznie osobom z wypchanymi portfelami i kontami bankowymi. Najdroższa czekolada świata kosztuje bowiem 260 dolarów za tabliczkę o wadze 50

12 02, 2015

Dietetycy: W tłusty czwartek nie powinno się zjeść więcej niż trzy pączki. Najlepiej usmażyć je samemu

2015-02-12T07:45:20+00:0012 lutego 2015|Kuchnia, Porady, Styl życia, Zdrowie|

Dietetycy radzą, by tłustego czwartku nie traktować jako święta objadania się, lecz jako tradycję, którą trzeba podtrzymywać, choć oczywiście z umiarem, symbolicznie. W zupełności wystarczy jeden pączek, który i tak z powodu dużej zawartości cukru i tłuszczu jest prawdziwą bombą