kuchnia polska

Strona główna » Blog » kuchnia polska
13 05, 2015

Dieta a kuchnia polska

2018-03-14T05:42:11+00:00 13 maja 2015|Kuchnia|

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda

4 03, 2015

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

2015-03-04T08:08:36+00:00 4 marca 2015|Kuchnia|

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i

16 12, 2014

Wypieki po mistrzowsku

2018-03-14T06:06:13+00:00 16 grudnia 2014|Kuchnia|

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie

4 11, 2013

ZUPY W POLSCE

2018-03-14T07:54:53+00:00 4 listopada 2013|Kuchnia|

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie

10 09, 2011

Urszula Grabowska jada tłusto!

2018-03-14T10:32:29+00:00 10 września 2011|Gwiazdy|

W czasach, gdy niemal każdy celebryta jest na diecie, lub obwieszcza całemu światu, że nie je mięsa, podobne zwierzenia mogą zaskakiwać. - Bardzo lubię dobrze zjeść, choć może nie wyglądam na smakosza.- opowiada Urszula Grabowska

17 07, 2011

Polska kuchnia ziemniaczana

2018-03-14T10:50:39+00:00 17 lipca 2011|Kuchnia, Świat Kobiet|

Ziemniaki, grule, pyry, kartofle… niezależnie od nazwy, te popularne bulwy niezmiennie goszczą na naszych stołach. I choć współczesna pogoń za szczupłą sylwetką przyczyniła się do błędnego postrzegania ziemniaka jako produktu wysokokalorycznego i pozbawionego wartości odżywczych,