kuchnia polska

Dieta a kuchnia polska

kanapka

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda Państwo w naszym artykule. Jak żywią się Polacy czyli kuchnia polska w praktyce Kuchnia polska może być bardzo smaczna, obfita […]

Dieta a kuchnia polska

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda Państwo w naszym artykule. Jak żywią się Polacy czyli kuchnia polska w praktyce Kuchnia polska może być bardzo smaczna, obfita

Tradycyjne potrawy wielkanocne – najlepsze przepisy

Tradycyjne potrawy wielkanocne żurek w chlebie

Wielkanoc jest świętem, które wielu osobom kojarzy się w wyjątkowymi smakołykami, jakie przyrządzane są właśnie z tej okazji. Przez cały okres świąt w polskich domach unoszą się niezwykle apetyczne zapachy tradycyjnych wielkanocnych potraw, przygotowanych według specjalnych receptur. Poniżej znajdziesz kilka żelaznych zasad, bez których niemożliwe będzie stworzenie najpopularniejszych wielkanocnych dań. Zobacz, o czym pamiętać, by

Tradycyjne potrawy wielkanocne – najlepsze przepisy

Wielkanoc jest świętem, które wielu osobom kojarzy się w wyjątkowymi smakołykami, jakie przyrządzane są właśnie z tej okazji. Przez cały okres świąt w polskich domach unoszą się niezwykle apetyczne zapachy tradycyjnych wielkanocnych potraw, przygotowanych według specjalnych receptur. Poniżej znajdziesz kilka żelaznych zasad, bez których niemożliwe będzie stworzenie najpopularniejszych wielkanocnych dań. Zobacz, o czym pamiętać, by

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Lekka kolacja. Przepis na sałatkę z dziczyzną

Zimowa kolacja wcale nie musi być ciężka. Wręcz przeciwnie, a sałatką możemy przypomnieć sobie smaki wiosny. Swój oryginalny przepis na zimową sałatkę z dziczyzną i kozim twarogiem zdradził Wojciech Pasikowski, szef kuchni restauracja Czerwony Wieprz i restauracji Folk Gospoda. źródło: newsrm.tv

Wypieki po mistrzowsku

wypieki

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Wypieki po mistrzowsku

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Góralska Tradycja – fotorelacja z otwarcia

Dieta a kuchnia polska

24 października 2014 w Zakopanem odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Góralska Tradycja. Miejsce stworzone przez rodzinę Bachleda-Curuś inspirowane stylem zakopiańskim jest swoistym hołdem złożonym Witkiewiczowi – Inspiracje do stworzenia tak wyjątkowego wnętrza czerpaliśmy z twórczości Stanisława Witkiewicza – mówi Albert Bachleda-Curuś, jeden z właścicieli restauracji. To właśnie Witkiewicz wykreował styl zakopiański i docenił podhalańską kulturę z

Góralska Tradycja – fotorelacja z otwarcia

24 października 2014 w Zakopanem odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Góralska Tradycja. Miejsce stworzone przez rodzinę Bachleda-Curuś inspirowane stylem zakopiańskim jest swoistym hołdem złożonym Witkiewiczowi – Inspiracje do stworzenia tak wyjątkowego wnętrza czerpaliśmy z twórczości Stanisława Witkiewicza – mówi Albert Bachleda-Curuś, jeden z właścicieli restauracji. To właśnie Witkiewicz wykreował styl zakopiański i docenił podhalańską kulturę z

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko

ZUPY W POLSCE

Wbrew powszechnej opinii, polska kuchnia jest niezwykle rozbudowana i różnorodna. Nie ogranicza się ona jedynie do pierogów ruskich, barszczu ukraińskiego, czy placków ziemniaczanych. Jedną z potraw, zajmującą czołowe miejsca na naszych stołach, są wszelkiego rodzaju zupy. Niezależnie od tego, czy mówimy tutaj o tradycyjnym rosole serwowanym podczas niedzielnego obiadu, czy chłodniku przyrządzonym na szybko w tygodniu, ciężko

Scroll to Top
Scroll to Top