kuchenne

Apronessa, czyli piękno i moda w kuchennym wydaniu

piękno i moda

Czy można czuć się modnie i zachwycać swoim wyglądem w kuchni? Oczywiście! Udowadnia to marka MAVIA oferująca wybór  designerskich Aproness, które są połączeniem fartuchów i sukienek. To pomysł, który zrodził się z przekonania, że gotowanie to coś więcej niż zwykłe przyrządzanie potraw. To celebracja życia, która zasługuje na wyjątkową oprawę. Przyrządzanie posiłków to ważny codzienny […]

Apronessa, czyli piękno i moda w kuchennym wydaniu

Czy można czuć się modnie i zachwycać swoim wyglądem w kuchni? Oczywiście! Udowadnia to marka MAVIA oferująca wybór  designerskich Aproness, które są połączeniem fartuchów i sukienek. To pomysł, który zrodził się z przekonania, że gotowanie to coś więcej niż zwykłe przyrządzanie potraw. To celebracja życia, która zasługuje na wyjątkową oprawę. Przyrządzanie posiłków to ważny codzienny

Dieta a kuchnia polska

kanapka

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda Państwo w naszym artykule. Jak żywią się Polacy czyli kuchnia polska w praktyce Kuchnia polska może być bardzo smaczna, obfita

Dieta a kuchnia polska

Jak wygląda dzisiaj polska kuchnia? Jakimi produktami żywią się przeciętni Polacy? Jakie składniki warto dodać do naszej diety, aby pozbyć się zbędnych kilogramów i poprawić swoje samopoczucie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajda Państwo w naszym artykule. Jak żywią się Polacy czyli kuchnia polska w praktyce Kuchnia polska może być bardzo smaczna, obfita

Obiadki Gerber – sposób na zdrowy rozwój dziecka

obiadki gerber

Od tego, co dostaje niemowlę, zależy, co będzie lubił przedszkolak oraz uczeń. Dlatego już pierwsze dania, które otrzymuje malec powinny być jak najbardziej wartościowe. Tuż po ukończeniu przez niemowlę 4 miesiąca życia, można wprowadzać mu powoli nowe smaki i konsystencje pokarmów. I tu powstaje dylemat dla rodziców: przygotowywać samemu czy podawać dania ze słoiczków? Sprawdź

Obiadki Gerber – sposób na zdrowy rozwój dziecka

Od tego, co dostaje niemowlę, zależy, co będzie lubił przedszkolak oraz uczeń. Dlatego już pierwsze dania, które otrzymuje malec powinny być jak najbardziej wartościowe. Tuż po ukończeniu przez niemowlę 4 miesiąca życia, można wprowadzać mu powoli nowe smaki i konsystencje pokarmów. I tu powstaje dylemat dla rodziców: przygotowywać samemu czy podawać dania ze słoiczków? Sprawdź

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

slow food

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami

Wypieki po mistrzowsku

wypieki

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Wypieki po mistrzowsku

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Ulubione potrawy gwiazd

Barbara Kurdej-Szatan

Ulubione potrawy gwiazd: rosół, kremowe zupy i golonka z kapustą Popisowym daniem Barbary Kurdej-Szatan są kremowe zupy, Zygmunt Chajzer uwielbia golonkę z kapustą, a Olga Borys – rosół wołowo-indyczy. Gwiazdy przyznają, że mimo nawału obowiązków zawodowych, zawsze starają wygospodarować czas na wspólne gotowanie. Swoje ulubione potrawy coraz częściej przygotowują na parze i bez użycia tłuszczu. Barbara Kurdej-Szatan

Ulubione potrawy gwiazd

Ulubione potrawy gwiazd: rosół, kremowe zupy i golonka z kapustą Popisowym daniem Barbary Kurdej-Szatan są kremowe zupy, Zygmunt Chajzer uwielbia golonkę z kapustą, a Olga Borys – rosół wołowo-indyczy. Gwiazdy przyznają, że mimo nawału obowiązków zawodowych, zawsze starają wygospodarować czas na wspólne gotowanie. Swoje ulubione potrawy coraz częściej przygotowują na parze i bez użycia tłuszczu. Barbara Kurdej-Szatan

Scroll to Top
Scroll to Top