gotowanie

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

slow food

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami […]

Sous-vide w menu czyli gotowanie w stylu „slow”

Sous – vide jako metoda przyrządzania potraw pojawia się coraz częściej w menu renomowanych restauracji. Odkryta została ponad 200 lat temu, a opracowana i przystosowana dla potrzeb branży gastronomicznej przez Francuza – G. Pralusa już w latach 70 – tych XX wieku (pierwszy raz zastosowana do celów kulinarnych przez Restaurację Troisgros, we współpracy z kucharzami

Wypieki po mistrzowsku

wypieki

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Wypieki po mistrzowsku

Jak bardzo dużego mistrzostwa wymaga piękne i profesjonalne zarazem dekorowanie ciast, tortów i innych wypieków wie każdy, kto choć raz spróbował pięknie przyozdobić swój kulinarny wyczyn. Nic więc dziwnego, że dobry cukiernik, to dziś nie tylko osoba która potrafi pysznie upiec, ale kapitalnie i niepowtarzalnie ozdobić swój wypiek. Opowiemy wam zatem co nieco o dekorowaniu

Monika Mrozowska: marzę, by kontynuować pracę aktorki, ale gotowanie to moje życie

Monika Mrozowska

Monika Mrozowska, znana z serialu „Rodzina zastępcza”, chciałaby wrócić do grania. Aktorka, która spodziewa się obecnie trzeciego dziecka, zaangażowała się ostatnio w promocję zdrowego żywienia i gotowania. Nie wyklucza jednak, że po przyjściu dziecka na świat połączy swoją pasję z aktorstwem. – Bardzo bym chciała grać. To w dalszym ciągu moje duże marzenie, żeby kontynuować pracę aktorki. Nie chcę deklarować, co jest

Monika Mrozowska: marzę, by kontynuować pracę aktorki, ale gotowanie to moje życie

Monika Mrozowska, znana z serialu „Rodzina zastępcza”, chciałaby wrócić do grania. Aktorka, która spodziewa się obecnie trzeciego dziecka, zaangażowała się ostatnio w promocję zdrowego żywienia i gotowania. Nie wyklucza jednak, że po przyjściu dziecka na świat połączy swoją pasję z aktorstwem. – Bardzo bym chciała grać. To w dalszym ciągu moje duże marzenie, żeby kontynuować pracę aktorki. Nie chcę deklarować, co jest

Programy kulinarne napędziły klientów szkołom gotowania

Monika Mrozowska

„Kuchenne rewolucje”, „Ugotowani”, „Top chef” czy „Master chef”, czyli liczne programy kulinarne emitowane w polskich stacjach telewizyjnych sprawiły, że gotowanie stało się czymś więcej niż zwykłym domowym zajęciem. Coraz częściej jest to pasja, którą chce się rozwijać. To powoduje, że rośnie zapotrzebowanie na szkoły gotowania, które oferują kursy pozwalające rozwijać umiejętności kulinarne.  – Staramy się, żeby

Programy kulinarne napędziły klientów szkołom gotowania

„Kuchenne rewolucje”, „Ugotowani”, „Top chef” czy „Master chef”, czyli liczne programy kulinarne emitowane w polskich stacjach telewizyjnych sprawiły, że gotowanie stało się czymś więcej niż zwykłym domowym zajęciem. Coraz częściej jest to pasja, którą chce się rozwijać. To powoduje, że rośnie zapotrzebowanie na szkoły gotowania, które oferują kursy pozwalające rozwijać umiejętności kulinarne.  – Staramy się, żeby

Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy – SONY II edycja

Monika Mrozowska

W niedzielę 23 czerwca w Restauracji Vivandier w Warszawie odbyła się druga edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy – Sony. Tym razem spotkaniu gotujących dziennikarzy przyświecał szczytny cel pomocy Warszawskiemu Szpitalowi dla Dzieci przy ulicy Kopernika. Wystartowało dziesięć trzyosobowych drużyn dziennikarskich. Każdy z zespołów miał do dyspozycji takie same produkty z których musiał zaproponować coś wyjątkowego

Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy – SONY II edycja

W niedzielę 23 czerwca w Restauracji Vivandier w Warszawie odbyła się druga edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy – Sony. Tym razem spotkaniu gotujących dziennikarzy przyświecał szczytny cel pomocy Warszawskiemu Szpitalowi dla Dzieci przy ulicy Kopernika. Wystartowało dziesięć trzyosobowych drużyn dziennikarskich. Każdy z zespołów miał do dyspozycji takie same produkty z których musiał zaproponować coś wyjątkowego

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim

Monika Mrozowska

Fotorelacja z warsztatów kulinarnych z Grzegorzem Łapanowskim, na których wspólnie z mistrzem Grzegorzem przygotowywaliśmy same super najsmaczniejsze potrawy! Warsztaty dla dziennikarzy, które odbyły się wczoraj w Smart Studio przy ul. Hożej 51 zorganizowano z okazji premiery Fairy Platinum. Rzecz jasna, o czystość naczyń po tych kulinarnych wyzwaniach zadbały nowości w ofercie marki Fairy zaprezentowane podczas

Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim

Fotorelacja z warsztatów kulinarnych z Grzegorzem Łapanowskim, na których wspólnie z mistrzem Grzegorzem przygotowywaliśmy same super najsmaczniejsze potrawy! Warsztaty dla dziennikarzy, które odbyły się wczoraj w Smart Studio przy ul. Hożej 51 zorganizowano z okazji premiery Fairy Platinum. Rzecz jasna, o czystość naczyń po tych kulinarnych wyzwaniach zadbały nowości w ofercie marki Fairy zaprezentowane podczas

Scroll to Top
Scroll to Top