Super kuchmistrzyni Hélène Darroze, dwukrotna zdobywczyni prestiżowych gwiazdek katalogu Michelin, będzie odpowiedzialna za menu podczas tegorocznego zimowego balu charytatywnego Eltona Johna – Grey Goose Winter Ball.
To niezwykle elegancki bal z czerwonym dywanem i tłumem gwiazd organizowany co roku przez fundację na rzecz AIDS Elton’a John’a.
Menu przyjęcia jest oczywiście trzymane w ścisłej tajemnicy, wiadomo jedynie, że składać się będzie z niezwykle wykwintnych i luksusowych trzech dań głównych.
Specjalnie dla Was Hélène Darroze zdradza jednak menu kanapkowe oraz pomysły na przystawki. Znajdą się wśród nich takie przysmaki kuchni świata, jak smażone leśne grzyby, mus z koziego sera z oliwą z oliwek, suszone pomidory z bazylią, tosty z borowikami w czerwonym winie, kraby czy polędwica w różowym sosie beszamelowym.
Wielkie wydarzenie GREY GOOSE Winter Ball odbędzie się w niedzielę, 10. listopada 2012 w Connaught Hotel, Battersea Power Station w Londynie.