Na Polskim rynku pojawiły się ekologiczne przyprawy francuskiej marki FLORISENS. W gamie produktów znajdziecie Państwo suszone kwiaty jadalne, ekologiczne mieszanki przypraw, które dodadzą Wam energii i dobrego humoru oraz absolutną NOWOŚĆ na polskim rynku – kryształki z pulpy agawy nasączone olejami eterycznymi.
Kryształki z agawy dostępne są w 10 wersjach smakowych. Znajdziecie w nich trawę cytynową, kardamon, cynamon, mieszankę cytrusową, bergamotkę, bazylię, koper włoski, miętę, a także geranium i orientalny ylang ylang.
Właściwości olejków eterycznych znane są już od wieków, jedne działają na nas kojąco, inne pobudzają nasze zmysły. Teraz można także docenić ich dobroczynny wpływ w naszych kuchniach.
Kryształki mogą być dodawane zarówno do potraw zimnych, jak i gorących, a także to wszelkiego rodzaju napojów, w tym także alkoholowych. Ich intensywny zapach i smak pozwala wyczarować niepowtarzalne potrawy, rezygnując przy okazji z nadmiernego użycia soli.
Kuchnia kwiatowa robi coraz większą karierę w krajach zachodnich, zadziwiając smakiem i niepowtarzalnym wyglądem wyczarowanych potraw.
Polecamy Państwu eksperymenty z kuchnią eteryczną i kwiatową, która zachwyci nie tylko Was ale I waszych gości.
Wszystkie oferowane produkty są w 100% naturalne i posiadają certyfikat ekologiczny.
Przepisy kuchni kwiatowej znajdziecie na stronie Strefabio
StrefaBio jest wyłącznym dystrybutorem produktów marki Florisens na polskim rynku.