Teriyaki_250ml

Konkurs: Zabłyśnij dzięki marynacie Teriyaki

Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. Są uniwersalne i idealnie uzupełniają smak zup, mięs, ryb, sałatek i dań warzywnych.

Marynata Teriyaki jest przygotowywana według autentycznej japońskiej receptury z mieszanki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman, wina i specjalnie dobranych przypraw. Ze składników wysokiej jakości powstała marynata idealna do mięsa, kurczaka, ryb i warzyw. Jej subtelny smak stanowi dopełnienie potraw zarówno pieczonych, grillowanych, jak i smażonych.

sos sojowy 150ml Polski_m Teriyaki_250ml

KONKURS

Nagrody – 5 zestawów zawierających sos sojowy, marynatę, książeczkę z przepisami oraz 2 mini miseczki na sos.

Zadanie konkursowe: Dokończ zdanie: „Marynatę Kikkoman używam do…”?

Odpowiedzi prosimy przesyłać na adres: konkurs@modaija.pl z dopiskiem w temacie: sosy w nieprzekraczalnym terminie do 05. marca 2013 r. (w mailu nie zapomnijcie o podaniu swoich danych, umożliwiających przekazanie nagrody w przypadku ewentualnej wygranej!).

Laureatów wybiera jury, fundator nagrody. Rozwiązanie konkursu oraz nazwiska laureatów – w tym samym miejscu poniżej, w terminie do 3 dni roboczych od zakończenia konkursu.

Rozwiązanie konkursu:

Nagrody wędrują do:

Paulina Piaseczno za „Marynatę Kikkoman używam do nadania smaku krokiecikom z czerwonej soczewicy dla mojego brata wegetarianina”

Kinga, Sosnowiec za „Marynatę Kikkoman używam do kotletów schabowych oraz dodajac ją do mojej odżywki do włosów, ponieważ sprawia ona że moja odżywka działa 100 razy skuteczniej na moje włosy.”

Sławomir, Łańcut za „Marynatę Kikkoman używam, ponieważ na podstawie artykułu IV, paragraf 2 Kodeksu Zdrowego Odżywiania zostałem dożywotnio skazany na spożywanie soczystych, mięciutkich i aromatycznych potraw, które rozpływają się w ustach. Wyrok jest prawomocny i nie podlega apelacji. I nawet nie zamierzam się odwoływać, bo będę wypełniał go z największą przyjemnością 🙂 Marynaty Kikkoman to bowiem dzieło kulinarnej sztuki. Potrawy z nimi są prawdziwym rajem dla podniebienia i rozkoszą dla zmysłów :)”

Katarzyna, Kętrzyn za „Marynatę Kikkoman używam do wielu dań!
Czy smażę, czy pieczę, czy nawet grilluję,
bez marynaty Kikkoman nic tak dobrze nie smakuje!
Bogactwem smaku pieści podniebienie
i każdy już czeka z apetytem na jedzenie.
Idealna do warzyw, do ryby i mięsa,
i wszyscy krzyczą: „Daj mi jeszcze kęsa!”
Ogromną ochotę na dokładkę mają
i czekając, ślinkę ze smakiem łykają!!!”

Magda, Zielona Góra za „Marynatę Kikkoman używam do mięs, przede wszystkim do schabu i szynki. „Natura” tych mięs jest taka, że zazwyczaj są one suche po upieczeniu, ale marynata Kikkoman nadaje im niesamowitej soczystości. Dzięki niej mięso jest doskonałe – kruche, rumiane, mięciutkie i idealne w smaku. Niczego mu nie brakuje. Po prostu sama delicja. I pachnie tak aromatycznie, że miałoby się ochotę wszystko na raz spałaszować. Talerze po obiedzie są zawsze puste, bo potrawy z marynatą smakują wybornie. Schab czy szynka są wsapaniałe również na zimno. U nas w domu zjada się je też do chleba, bo dzięki tej marynacie wcale nie tracą soczystości. Utrzymuje je ona w świeżości bardzo, bardzo długo. Uwielbiam tę marynatę, bo uprzyjemnia nam każdy posiłek.”

Scroll to Top
Scroll to Top