„Bez cukru #kasiuniagotuje”. Zdrowe i słodkie pyszności bez cukru dla całej rodziny

with Brak komentarzy

Zdrowe i słodkie pyszności bez cukru dla całej rodziny

Czy deser bez cukru może być słodki?

Kasia Burzyńska udowadnia, że tak!

Katarzyna Burzyńska-Sychowicz, entuzjastka zdrowego stylu życia, dziennikarka i prezenterka popularnych programów telewizyjnych, na co dzień realizuje swoją kulinarną pasję gotując dla całej rodziny. W książce „Bez cukru #kasiuniagotuje” proponuje 67 przepisów na wypieki bez mąki oraz słodycze bez cukru i wyrzutów sumienia. Tytuł ukaże się 29 marca nakładem Edipresse Książki.

Czy można rozpieszczać domowników słodkimi i dietetycznymi deserami? Czy to, co naturalne, zdrowe i pożywne może być równocześnie smaczne? Katarzyna Burzyńska-Sychowicz przekonuje, że tak! W tym celu w książce „Bez cukru #kasiuniagotuje” prezentuje aż 67 przepisów na słodkie ale też lekkie i zdrowe smakołyki, takie jak czekoladowa owsianka ze smażonym bananem, naleśniki z batata z czekoladowym wnętrzem czy wegańskie ciasto czekoladowe ze słonym karmelem.

Pierwszy rozdział książki zatytułowany „O rety, omlety!” dedykowany jest temu prostemu daniu, które może być spożywane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Część „Piękne miski” poświęcona jest śniadaniom, wyjaśniając m.in., jak szybko i wygodnie je przygotować, by dostarczyć sobie dawki energii na cały dzień. W rozdziale „Na okrągło” autorka proponuje oryginalne przepisy na naleśniki, a w „Przekąskach” czytelnik znajdzie 15 propozycji na małe i szybkie desery. Ostatnia część „Ciasta i basta” z pewnością przypadnie do gustu osobom, które gotowe są podjadać ten słodki smakołyk choćby prosto z blachy do pieczenia.

Na czytelników czeka także dodatkowy rozdział „Szczypta informacji”, w którym znajdują się wyjaśnienia związane m.in. proporcjami składników czy znaczeniem poszczególnych ikon występujących w książce. Przykładowa roślina w kole oznacza, że danie jest wegańskie a jej składniki są w 100% pochodzenia roślinnego. Każdy z przepisów uzupełniony został o fotografię potrawy, sposób jej przygotowania, informację o składnikach oraz dodatkowy komentarz.

„Bez cukru #kasiuniagotuje” to propozycja przygotowana z myślą o tych, którzy chcą gotować prosto, smacznie i zdrowo, a przy tym na słodko. Na tych, którzy sięgną po książkę Katarzyny Burzyńskiej-Sychowicz czeka wiele szybkich w przygotowaniu, pysznych i zdrowych słodkości dla całej rodziny.

O autorce:

Katarzyna Burzyńska-Sychowicz – od dwóch lat żona, od roku matka, a od urodzenia – łasuch. Z zawodu i wyboru prezenterka oraz dziennikarka telewizyjna. Swoją przygodę z telewizją rozpoczęła w 2004 r. jako prezenterka muzycznej stacji MTV Polska, rok później trafiła do Radiostacji. Pisała do „Playboya”, „Metropolu”, „Party”, portalu babyonline.pl, a obecnie dla magazynu „O matko!”. Od 2009 r. związana z TVP, gdzie współprowadziła m.in. muzyczny program „Hit generator”. Pracowała w „Pytaniu Na Śniadanie”, gdzie przeprowadzała wywiady z gwiazdami oraz realizowała materiały o tematyce lifestyle’owej i modowej. Od marca 2017 r. prowadzi poranny program TVP1 „Dzień dobry Polsko”. Jej motto życiowe to: „Wolę napis Wstęp wzbroniony aniżeli Wyjścia nie ma”.

 

Dane wydawnicze:

Autor: Katarzyna Burzyńska-Sychowicz, tytuł:Bez cukru #kasiuniagotuje”, Edipresse Książki, ISBN 9788379457403, cena: 39,90 zł, oprawa: twarda, format: 165 mm x 240 mm, liczba stron: 256, data premiery: 29 marca 2017 r.

 

Wybierz swój profil, aby skomentować: