Kuchnia

Corrida smaków na Wine & Food Open Day

23 września wielbiciele kuchni będą mieli wyjątkową okazję spotkać się na Wine & Food Open Day i wspólnie delektować się smakami dań oraz win z różnych zakątków świata. W trakcie całego dnia hiszpańskie specjały prezentować będzie warszawska restauracja Pico Cuadro, która słynie z wyszukanych andaluzyjskich potraw tworząc tym samym idealny, rodowity tapas. Wine & Food […]

Corrida smaków na Wine & Food Open Day

23 września wielbiciele kuchni będą mieli wyjątkową okazję spotkać się na Wine & Food Open Day i wspólnie delektować się smakami dań oraz win z różnych zakątków świata. W trakcie całego dnia hiszpańskie specjały prezentować będzie warszawska restauracja Pico Cuadro, która słynie z wyszukanych andaluzyjskich potraw tworząc tym samym idealny, rodowity tapas. Wine & Food

Zdrowe nie znaczy nudne!

Firma Kupiec przygotowała lekką i pyszną nowość, idealną zarówno na śniadanie jak i na zdrową przekąskę w ciągu dnia – Crunchy z serii „Coś na Ząb” w dwóch wariantach: naturalnym oraz o smaku pomarańczy i czekolady. Przygotowanie zdrowego śniadania z nowymi produktami firmy Kupiec daje wiele możliwości, a przy tym zajmuje tylko 3 sekundy – wystarczy dodać mleko,

Zdrowe nie znaczy nudne!

Firma Kupiec przygotowała lekką i pyszną nowość, idealną zarówno na śniadanie jak i na zdrową przekąskę w ciągu dnia – Crunchy z serii „Coś na Ząb” w dwóch wariantach: naturalnym oraz o smaku pomarańczy i czekolady. Przygotowanie zdrowego śniadania z nowymi produktami firmy Kupiec daje wiele możliwości, a przy tym zajmuje tylko 3 sekundy – wystarczy dodać mleko,

Przepis na weekend: Camembert na różne sposoby

Camembert to jeden z tych gatunków sera, które najczęściej kojarzymy z wykwintną kolacją, wystawnym obiadem lub elegancką deską serów serwowaną podczas spotkań towarzyskich. Jak przełamać ten stereotyp? To niewiarygodne jak cudowne smaki można wydobyć z mleka dzięki starannemu sposobowi warzenia oraz procesowi dojrzewania sera. Ten kremowy, biały krążek otoczony aksamitną skórką, to nie tylko nieoceniony

Przepis na weekend: Camembert na różne sposoby

Camembert to jeden z tych gatunków sera, które najczęściej kojarzymy z wykwintną kolacją, wystawnym obiadem lub elegancką deską serów serwowaną podczas spotkań towarzyskich. Jak przełamać ten stereotyp? To niewiarygodne jak cudowne smaki można wydobyć z mleka dzięki starannemu sposobowi warzenia oraz procesowi dojrzewania sera. Ten kremowy, biały krążek otoczony aksamitną skórką, to nie tylko nieoceniony

Przepis na weekend: Risotto z suszonymi pomidorami

Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina. Przeważnie jest to ryż odmiany arborio, której ziarenka są nieco zaokrąglone

Przepis na weekend: Risotto z suszonymi pomidorami

Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina. Przeważnie jest to ryż odmiany arborio, której ziarenka są nieco zaokrąglone

Mr. Ser na imprezie!

Nie chcemy przyjąć do wiadomości, że wakacyjny czas się kończy. To jednak nie oznacza, że mamy przestać bawić się ze znajomymi. Tyko teraz więcej czasu będziemy spędzać w pomieszczeniach. Rozpocznie się sezon imprez domowych. Ta ciekawa forma spędzania wolnych wieczorów wciąż cieszy się dużą popularnością. Jeżeli to nas zapraszają, raczej wiemy, co ze sobą zabrać. Jeśli jednak

Mr. Ser na imprezie!

Nie chcemy przyjąć do wiadomości, że wakacyjny czas się kończy. To jednak nie oznacza, że mamy przestać bawić się ze znajomymi. Tyko teraz więcej czasu będziemy spędzać w pomieszczeniach. Rozpocznie się sezon imprez domowych. Ta ciekawa forma spędzania wolnych wieczorów wciąż cieszy się dużą popularnością. Jeżeli to nas zapraszają, raczej wiemy, co ze sobą zabrać. Jeśli jednak

Zwyczaje Polaków związane ze spożyciem i zakupem pieczywa

KOMENTARZ OD DR HAB. ANNY KOŁŁAJTIS-DOŁOWY, eksperta ds. żywienia dotyczący adania przygotowanego przez TNS Polska dla firmy Żabka Polska: „Zwyczaje Polaków związane ze spożyciem i zakupem pieczywa”. Chociaż, co wykazują wyniki badania obecnego jak i wcześniejszych badań, pieczywo należy do jednych z najpowszechniej spożywanych produktów, to jego ilościowe spożycie w Polsce spada, co należy uznać

Zwyczaje Polaków związane ze spożyciem i zakupem pieczywa

KOMENTARZ OD DR HAB. ANNY KOŁŁAJTIS-DOŁOWY, eksperta ds. żywienia dotyczący adania przygotowanego przez TNS Polska dla firmy Żabka Polska: „Zwyczaje Polaków związane ze spożyciem i zakupem pieczywa”. Chociaż, co wykazują wyniki badania obecnego jak i wcześniejszych badań, pieczywo należy do jednych z najpowszechniej spożywanych produktów, to jego ilościowe spożycie w Polsce spada, co należy uznać

Scroll to Top
Scroll to Top