Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu

Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy, by były nadal […]

Jak zrobić domowe masło. Poradnik

Skoro przekonaliśmy się już, że chleb na zakwasie, upieczony we własnym piekarniku nie tylko smakuje wyjątkowo, ale także daje satysfakcję z samodzielnego wykonania, najwyższy czas pójść o krok dalej w kulinarnych podbojach. Następny przystanek? Prawdziwe domowe masło ze śmietanki! Może z nutką ulubionych przypraw, ziół lub suszonych warzyw?  Współcześnie ubijanie masła nie ma już nic […]

Wiosenne menu – jak tchnąć życie w nudny jadłospis? Przepis na wiosenną sałatkę!

Coraz dłuższe dni, wyższa temperatura i więcej słońca. Upragniona wiosna zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią może warto pokusić się o… odświeżenie codziennego menu! Po mroźnej i ponurej zimie, przeanalizujmy dotychczasowy jadłospis i sprawdźmy, jakie zmiany można wprowadzić do jadłospisu, aby zdrowo przywitać wiosnę. Teorię znamy wszyscy. O ile mamy świadomość, że składniki […]

Czarne herbaty TEEKANNE debiutują w nowej odsłonie!

Wraz z rozpoczęciem sezonu herbacianego marka TEEKANNE rozpoczęła proces wprowadzania na półki sklepowe produktów w nowej, odświeżonej szacie graficznej. Największe zmiany dotyczą opakowań herbat czarnych, które jeszcze w tym miesiącu zadebiutują w sprzedaży.   Nowy design, najlepszy smak!   Odświeżona odsłona opakowań czarnych herbat TEEKANNE nawiązuje do tradycyjnego, brytyjskiego designu. Na każdym pudełku konsumenci znajdą […]

Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI

ŚWIĄTECZNY PRZEDMIOT KULINARNEGO POŻĄDANIA 2016!   „Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI“ to przełomowa książka kulinarna – 39 życiorysów Restauratorów, prawie 100 sekretnych przepisów i więcej niż 250 pięknych zdjęć na ponad 300 stronach w twardej oprawie. Ze wstępem Macieja Nowaka o historii polskich Restauracji! Dostępna już teraz na restaurantweek.pl! Polska scena restauracyjna rozkwitła. W ciągu zaledwie dwóch lat […]

Herbaciane zakątki świata, które zachwycą niejedno podniebienie

Lato w pełni, a realizacja planów wakacyjnych wciąż w zasięgu ręki. Jeśli jednak nie obraliście jeszcze żadnego konkretnego kierunku, polecamy podążyć tropem herbat. Egzotyczna podróż wraz z degustacją oryginalnych herbacianych smaków z całą pewnością pozwolą odkryć je na nowo.   Herbata jako taka pochodzi z jednej rośliny, Camellia Sinensis, którą odpowiednio się uprawia, hoduje i […]